Число хворих на ГРВІ у Чернівецькій області зростає третій тиждень поспіль

Упродовж останніх днів число недужих на COVID-19 дітей збільшилося у два з половиною рази. Про це під час брифінгу повідомила головна санітарна лікарка Буковини Наталія Гопко.

За її словами, захворюваність останнім часом була високою на території колишніх Заставнівського, Кіцманського та Сторожинецького районів. Однак там школи перевели на дистанційне навчання, і це допомогло стабілізувати епідеміологічну ситуацію.

– Саме тому вчора обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендувала усім громадам Буковини, у тому числі й місту Чернівці, запровадити онлайн-заняття у закладах освіти, – сказала Наталія Гопко.

Головна санітарна лікарка Буковини також зазначила, що на окремих територіях області вперше за весь епідсезон спостерігається підвищення показників захворюваності на ГРВІ.

– Щорічно ми маємо спалах гострих респіраторних вірусних інфекцій у лютому. Цього тижня вперше зафіксували значне підвищення епідеміологічного порогу на двох адміністративних територіях краю. Ідеться про колишній Сокирянський район та місто Чернівці. Що ж до області в цілому, то епідпоріг не перевищено, але число хворих на ГРВІ зростає третій тиждень поспіль.

Тож не варто забувати про прості правила, які рятують життя, – мити руки, дотримуватися соціальної дистанції, носити маски та уникати скупчень людей, – зауважила Наталія Гопко.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *