Чому Міністру не подобається наш Пан Спортсмен?

На сайті «Версій» є коментар до двох публікацій: в одній йшлося про здобутки наших легкоатлетів на чемпіонаті України (№28), а в другій – про цікаві пропагандистські змагання серед журналістів, організовані спортвідділом ОДА (№29).
Автор коментаря пише зокрема: «Цікаві заходи проводить облспортвідділ. Згоден з «Версіями». Як любитель спорту, додам, що в Чернівецькій області нині непогано розвавають фізичну культуру і спорт. Принаймні, відчуваються значні зрушення на краще. Та раптом на одному з сайтів зустрів цитату зі звернення міністра спорту Павленка до нашого губернатора Куліша з низкою претензій до роботи начальника облспорткомітету Георгія Мазурашу. Це я чогось не розумію чи Міністр? Хтось може прояснити ситуацію?»
Редакції вдалося  роздобути текст листа міністра до губернатора, який завершується такими словами: «У зв’язку з численними недоліками у роботі, системними порушеннями виконавчої дисципліни та відповідно до рішення колегії Мінсім’ямолодьспорту від 11.07.08 рекомендуємо розглянути питання щодо доцільності перебування на посаді начальника відділу з питань фізичної культури та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації Мазурашу Г. Г.»
Наскільки відомо редакції, Мазурашу дійсно суттєво порушує трудове законодавство: його можна застати на робочому місці від 8-ї ранку до 11-ї вечора, а також у вихідні. Але міністр вбачає його провину в тому, що він належить до керівників, які мають негативні тенденції…

Та, зрештою, процитуємо: «…щодо байдужого ставлення до участі в обговоренні питань, безпосередньо віднесених до їх компетенції. Так, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Чернівецької ОДА Мазурашу Г. Г. без попереднього погодження від березня 2008 року був відсутній на всіх заходах, які проводились Мінстерством. Крім того, при особистому спілкуванні зі мною телефоном висловив сумнів у доцільності проведення засідань колегії Міністерства та його участі в них, посилаючись на особисту зайнятість більш важливими справами. Зазначене викликає обурення та подив: як взагалі державний службовець Мазурашу Г. Г. може займати посаду такого рівня і мати повноваження щодо реалізації державної політики за сферою компетенції Міністерства. Вважаємо, що така позиція керівника обласного рівня не припустима, не сприяє ефективному впровадженню урядових завдань на регіональному рівні…»
Далі в листі є закид міністра про те, що «В області не культивуються два з трьох базових видів спорту – плавання та спортивна гімнастика. Згідно з рішенням колегії ОДА «Про стан та перспективи розвитку фізичної культури і спорту в області» управлінню освіти і науки було доручено забезпечити відкриття у 2007 році відділення спортивної гімнастики в обласній ДЮСШ. Це рішення не виконане і сьогодні.»  Натомість редакції достеменно відомо, що це рішення «протягав» саме Мазурашу. Але він є начальником відділу спорту, а не управління освіти і науки.
Редакція зв’язалася з Георгієм Мазурашу. Його, на жаль, не було у місті, але він пообіцяв пояснити свою точку зору на цю оказію.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Чому Міністру не подобається наш Пан Спортсмен?”