Про вбивства, грабежі та інші злочини російських військових засвідчили на Буковині 1200 переселенців

За дорученням Офісу Генпрокурора у Чернівецькій області працює група прокурорів із 70 осіб, яка збирає свідчення очевидців та потерпілих про воєнні злочини рф. Налагоджено також роботу на контрольно-пропускних пунктах – протоколюються покази співвітчизників, які покидають країну, та проводяться інтерв’ю у ЦНАПах.

У Чернівецькій області приблизно 1200 переселенців, які були свідками або потерпілими нападу росії на Україну, засвідчили про злочини рф. Вони заявили про вбивства та обстріли, грабежі росіян, взяття ними людей у полон. Про це повідомив начальник управління обласної прокуратури Ігор П’ятковський.

«Люди звертаються й розповідають, що вони були свідками того, як гинули люди, як переміщалась російська техніка, були свідками авіаперельотів літаків ворога, нанесення ним авіа ударів», — розповів п. П’ятковський Суспільному. – Інформація перевіряється і доповнюється іншими доказами, – додав посадовець..

Люди, які хочуть заявити про злочини російської армії на території України, можуть зробити це у прокуратурі та інших правоохоронних органах. Також свідчення можна подати на сайті warcrimes.gov.ua та написати на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *