Чернівці. Відібрано шість інвестиційних проектів

ЧЕРНІВЕЦЬКА МІСЬКА РАДА
3 лютого 2009 року
Прес-центр інформує:

На конкурсі визначатимуть інвесторів для реалізації у Чернівцях шести інвестиційних проектів

Шість об’єктів для інвестиційного конкурсу відібрав 3 лютого експертний комітет з відбору інвестиційних пропозицій. Їх буде винесено на погодження виконавчого комітету та затвердження Чернівецької міської ради.

Зокрема, на конкурсі інвесторам пропонуватимуть збудувати ринок гуртового продажу сільськогосподарської продукції та аграрної товарної біржі у Сад гірському районі на земельній ділянці площею орієнтовно 2 гектара. Гуртовий ринок повинен мати сучасну інфраструктуру, обладнані місця для зберігання та реалізації сільськогосподарської продукції, а також сервісно-консультативний центр для укладання договорів з товаровиробниками. Очікуваний обсяг інвестицій становить 1 млн. дол.

Три інвестиційні пропозиції планують реалізувати у центральній частині Чернівців. Так, інвесторам пропонують здійснити реконструкцію площі на перехресті вул.Руської-Зеленої з вирішенням транспортної розв’язки та зведенням паркінгу. Цей інвестиційний проект передбачає проектування та облаштування дорожньо-транспортного вузла, проектування площі, будівництво торгово-офісних приміщень з паркінгом на схилі, перенос газової мережі та благоустрій прилеглих територій. Орієнтовний обсяг інвестицій, необхідний для його реалізації, становить 1 млн. грн.

На вулиці Жасмінній біля вулиці Слов’янської, де до 2007 року розміщалося декоративне озеро (площа ділянки – 2,2 га), на конкурсі визначатимуть інвестора для створення рекреаційної зони відпочинку. Тут пропонують збудувати спортивно-оздоровчий комплекс, міні-готель, кафе (ресторан), облаштувати дитячий майданчик, здійснити комплексний благоустрій території та благоустрій вул.Сумської. Обсяг інвестицій для реалізації цього проекту становить 1,5 млн. дол.

На вулиці Л.Кобилиці,80 ( площа ділянки 0,03 га) інвесторам пропонують створити багатофункціональний комплекс, у підвальних приміщеннях якого буде облаштовано паркінг, на першому поверсі – дитячі спортивні та ігрові майданчики, дитяче безалкогольне кафе. Необхідний обсяг інвестицій для реалізації цього проекту орієнтовно становить 1 млн. грн.

На конкурсі визначатимуть також інвесторів для зведення двох об’єктів у мікрорайоні «Ленківці» – будівництва приватного дитячого садка на 100 місць на вул. Братів Кантемирів (площа ділянки 0,50 га) та торгово-побутового комплексу на вул. Бойка (площа ділянки 0,40 га). Обидва проекти передбачають благоустрій прилеглих територій та поліпшення технічного стану дорожнього покриття прилеглих вулиць. На реалізацію першого проекту очікуваний обсяг інвестицій становить 1 млн. грн. , другого – 1,5 млн. грн.

Термін реалізації зазначених інвестиційних проектів – від 1 до 3 років. До їх виконання залучатимуть інвесторів на конкурсних засадах відповідно до вимог Положення про умови та порядок здійснення інвестиційної діяльності у Чернівцях.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *