Чернівецька область. Необгрунтоване підвищення тарифів на газ

Депутати Чернівецької обласної ради прагнуть навести лад у газопостачанні

Стан забезпечення споживачів Чернівецької області природним газом та електроенергією був предметом розгляду на сесії обласної ради. Депутати, зокрема, висловили стурбованість функціонуванням на території області двох газопостачальних організацій за умов відсутності належного розподілу між ними газорозподільних мереж та сфер відповідальності.

Діяльність двох ліцензіатів на території Чернівецької області, на думку народних обранців, призвело до необґрунтованого підвищення тарифів на постачання природного газу, численних непорозумінь між постачальниками і споживачами та судових процесів.

Як наслідок, транспортування газу в регіоні стало нерентабельним, майже вдвічі збільшилась чисельність працівників, які займаються обслуговуванням газових мереж області. Неузгодженість використання об’єктів газопостачання загрожує неконтрольованою експлуатацією газорозподільних мереж, які віднесені до об’єктів підвищеної небезпеки. Ці та інші недоліки організації газопостачання споживачів області, на які звертали увагу депутати обласної ради, знайшли своє відображення у офіційному листі НАК „Нафтогаз України” від 30 грудня 2008 року.

З проханням прискорення процесу визначення єдиної газопостачальної організації на території області до Кабінету Міністрів України та Міністерства палива та енергетики України звернувся голова Чернівецької обласної ради Іван Шилепницький.

Прес-служба Чернівецької обласної ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *