Чернівці розквітнуть

 

Президент підтримав проєкти кандидата на посаду міського голови Віталія Другановського

Про робочу поїздку президента України Володимира Зеленського до Чернівців та на Буковину

ПРОГУЛЯНКА З КОРИСТЮ І НЕ БЕЗ МОРАЛІ

До Чернівців Президент України прибув напередодні увечері, 1 жовтня, і прогулявся вечірнім містом, послухав вуличного музиканта та ознайомився з стратегією розвитку міста, яке він дуже любить. Про це повідомив Віталій Другановський на своїй сторінці у Фейсбуці. А наступного ранку Президент під час ранкової пробіжки оглянув місто, а також пробігся парком культури та відпочинку ім. Шевченка і був неприємно вражений станом його асфальтових доріжок і байдужістю влади на чолі з чернівецьким головою до проблем міста. Пізніше, під час зустрічі з журналістами на території Чернівецького національного університету ім. Федьковича, Президент скаже: «Я дуже люблю ваш край. Це реально Швейцарія, особливо, коли є інфраструктура. Все буде – з’явиться бізнес, будуть робочі місця, буде гірськолижний курорт. Але ми повинні зробити одне: швидко розбудувати всю інфраструктуру». І, зрозуміло, до виконання цих завдань і планів мають долучатися і місцеві громади, зауважив Володимир Зеленський. Тому так важливо, хто буде їх очолювати. «Я повністю підтримую всі амбітні проєкти команди кандидата на посаду міського голови Чернівців від нашої партії «Слуга Народу» Віталія Другановського. Адже він дуже грамотно і правильно розставив пріоритети.

Віталій Другановський: «Серед першочергових завдань для Чернівців – припинення війни кланів, подолання корупції у чернівецькій міськраді та організація її ефективної роботи; розвиток сучасного технологічного виробництва та креативної економіки; збільшення туристичного потоку за наступних 5 років у 10 (!) разів. Зрозуміло, спершу треба буде позбутися тіньової економіки й низьких зарплат і нарешті відремонтувати дороги, навести чистоту й відновити зношену комунальну структуру. І вже після цього можна буде вести Чернівці до топ-трійки міст з найкомфортнішим рівнем життя».

«ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО» НА БУКОВИНІ 

Володимир Зеленський оглянув новозбудовані мости через річку Черемош у селі Розтоки, а потім у його присутності, 2 жовтня, відкрили проїзд автомобільного транспорту по них. Два мости біля села Розтоки йдуть один за одним і мають загальну довжину 311,7 м. Попередні переправи через річку були зруйновані повінню 2008 року. Тож 12 років транспортний зв’язок забезпечувався через два тимчасові металеві мости типу САРМ. Реконструкція дороги та зведення постійних мостів поліпшить транспортне сполучення Путильщини з іншими районами Чернівецької та Івано-Франківської областей, а також забезпечить вихід до державного кордону з Румунією через міжнародні пункти пропуску «Руська» та «Шепіт». Під час поїздки на Буковину Зеленський проінспектував не тільки виконання програми «Велике будівництво», а й спорудження другої черги Дністровської ГАЕС і зустрівся з науковцями ЧНУ. Довідково: За рахунок коштів, виділених з державного бюджету, в Чернівецькій області відновлюється: дев’ять бюджетних установ і об’єктів соціальної сфери, 41 дорога загального користування місцевого значення та 187 комунальних доріг, мости й мостові переходи, берегоукріплювальні об’єкти тощо. На всіх об’єктах роботи планується завершити протягом жовтня-листопада 2020 року

ОБІЦЯЮТЬ АЕРОПОРТ

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко зазначив, що 2021-го планується відновити повноцінну роботу міжнародного аеропорту в Чернівцях. «Цей аеропорт запустимо наступного року , щоби він приймав рейси. І будемо розвивати чи будувати новий», – зауважив Тимошенко

І ЩЕ КІЛЬКА СЛІВ ПРО СТРАТЕГІЮ ТА ПЕРСПЕКТИВНІ ПРОЄКТИ

До слова, серед шести перспективних для міста Чернівці проєктів, представлених громадськості кандидатом на посаду міського голови Чернівців Віталієм Другановським, є і реконструкція чернівецького міжнародного аеропорту ім. Леоніда Каденюка. Тож, як відомо, коли збігається президентська програма з програмою кандидата на посаду міського голови, це важить дуже багато і є запорукою того, що вона буде виконана. Більше того, Президент не тільки схвально поставився до проєктів команди Другановського, а й обіцяв усіляко їх підтримувати.

Отже, на чернівчан чекають такі зміни:

1. Відновлення історичного центру міста в рамках програми президента «Велика реконструкція». А це означає реставрацію мінімум 35 будівель і пам’яток архітектури у центральній частині; капітальний ремонт 25 км доріг і тротуарів у центрі Чернівців, відновлення фасадів будівель та ремонт аварійних балконів.

2. Будівництво великої об’їзної дороги Чернівців.

3. Створення на березі річки Прут рекреаційно-відпочинкової зони з набережною та інтеграція Пруту в простір Чернівців.

4. Відкриття трьох технохабів на місці закинутих промислових зон (облаштування як мінімум 15 тис. кв. м. колишніх промислових будівель під потреби креативної ІТ-індустрії).

5. Реконструкція чернівецького міжнародного аеропорту ім. Леоніда Каденюка.

6. Будівництво та відкриття багатофункціонального спортивного комплексу (олімпійський басейн з 15-ма доріжками 50 м завдовжки; футбольні, баскетбольні, волейбольні, тенісні майданчики; тренажери, бігові доріжки).

ЧЕРНІВЧАНИ МАТИМУТЬ ЧИСТУ ПИТНУ ВОДУ – ВІД «СЛУГИ НАРОДУ»

Вивести Чернівці та область із десятирічної стагнації – таке завдання поставив перед буковинською ЗЕ-командою Президент. «І це їм під силу, – наголосив Зеленський. – Адже мислять стратегічно – на 10 років уперед. Не завтра і не післязавтра, але чернівчани все ж таки отримають питну воду з-під крану, що давно є нормою, а не розкішшю у європейських містах. І в цьому я, безперечно, підставлю Другановському своє плече, бо ж реконструкції потребує ціла система водопостачання», – підсумував Президент. В інтерв’ю Віталій Другановський наголосив, що 25 жовтня чернівчани не просто обиратимуть депутатів Чернівецької ради, а й обиратимуть шлях розвитку як нашого міста так і якість свого життя. Сьогодні ще не повністю втрачено шанс для зупинки руйнування Чернівців. Хоча уже потрібно вживати радикальних заходів, аби вберегти історичну спадщину та комфортність міста над Прутом. Я вірю в мудрість чернівчан! Стратегічний план команди Віталія Другановського не залишиться на папері, а буде втілений. Адже він ґрунтується на злагодженій роботі місцевої влади з Урядом та Президентом. «Лише конструктивна співпраця депутатів всіх рівнів та Президента дозволяє зрушити з місця масштабні проєкти для розвитку Чернівців та Буковини», – вважає кандидат на посаду Чернівецького міського голови від партії «Слуга Народу» Віталій Другановський.

Любомира СТЕЦЮК, «Версії»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *