Чернівецький воєнком не планує надихати добровольців особистим прикладом, але готовий написати рапорт на АТО

Показати особистий приклад буковинцям, серед яких добровольців набралося заледве кілька десятків (до прикладу, в інших областях – по кілька сотень), і самому вирушити в зону АТО чернівецький обласний військовий комісар Віталій ЧУРАЙ вважає недоцільним. Хоча рапорт на АТО написати готовий.

Про це облвоєнком розповів під час брифінгу «Особливості проведення четвертої черги мобілізації» 27 лютого. Йому нагадали, що кілька місяців тому Президент сказав, що військкомати повинні очолили люди, які повернулися із зони АТО. Журналісти запитали, чи не планує Віталій Чурай застосувати свій бойовий досвід на Сході України, показавши таким чином приклад краянам.

– Я у військовому комісаріаті працюю вже майже 20 років, – наголосив воєнком. – Не думаю, що приїде людина, яка краще знає, як проводити мобілізацію. Це – по-перше. Та і я вже не раз говорив, що 27 років тому півтора року брав участь у бойових діях Маю важкі поранення, відмітки від п’ятки до маківки. Крім того, понад 20 із моїх офіцерів уже побували в зоні АТО. Практично всі військові комісари були в зоні проведення антитерористичної операції. Та ще 11 офіцерам надали відношення на переведення після поранень. Вони вже прибувають до нас і починають роботу у військових комісаріатах. Окрім цього, існує специфіка роботи військового комісаріату.

Роботі у військових комісаріатах практично ніхто не вчить. Є двотижневі курси, де навчають основ. Зараз простіше командувати взводом, ротою, батальйоном, ніж працювати у військовому комісаріаті. Повірте моєму досвіду. Я готовий написати рапорт.

…Я ж не піду командиром взводу, мене не призначать ним. Я вже перебував два тижні у зоні АТО. Був під трубами теплоелектростанції під Щастям, спілкувався з солдатами, офіцерами. На передових блок-постах був. Виконував завдання, які мені визначили, – сказав на завершення Чурай.

 

Детальніше про особливості мобілізації та відповідальність перед законом тих, хто зачиняється у квартирах і уникає отримання повісток, – читайте в газеті «Версії» за 29 січня.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *