Чернівчани, які мають заслуги перед містом, отримуватимуть щомісячні доплати до пенсій

Положення про надання щомісячних доплат до пенсії окремим громадянам, які мають заслуги перед містом ,затвердила 2 квітня сесія Чернівецької міської ради.

Доплата до пенсії надається громадянам похилого віку та інвалідам, які мають особливі заслуги перед містом, зокрема удостоєні звання Почесного громадянина Чернівців, зробили значний внесок в зростання економічного потенціалу міста, розвиток культурних традицій, місцевого самоврядуванні. Вони мають бути зареєстрованими і проживати у Чернівцях.

В першочерговому порядку така доплата до пенсії надається тим залуженим чернівчанам, які :

• отримують пенсію, що не перевищує подвійного розміру прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність;
• проживають в сім’ях, що складаються з непрацездатних громадян;
• важко хворіють.

Список громадян, які мають право на доплату до пенсії, затверджується сесією міської ради на підставі пропозицій постійної комісії міської ради з питань праці та соціального захисту населення та управління праці і соціального захисту населення, які готуються з врахуванням клопотань депутатів міської ради, громадськості, виконавчих підрозділів міської і районних рад.

Рішення про розмір доплат до пенсій громадянам, які мають право на такий вид матеріальної підтримки, приймається терміном на один бюджетний рік , хоча розмір такої доплати сесія впродовж року може змінювати.

У цьому році таку доплату до пенсій у розмірі 200 гривень в Чернівцях отримують 13 громадян, серед яких 6 почесних громадян, 4 учасників визволення міста від німецько-фашистських загарбників, два колишніх голови районних рад та одна поетеса – лауреат Міжнародної премії ім.Д.Загула.

Прес-центр Чернівецької міської ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *