Буковина

Ціни на харчі
За останній місяць на Буковині подешевшали олія, цукор, сіль та яйця. Найбільше подорожчали овочі, крупи, хліб та м’ясо, – повідомили в Інспекції з контролю за цінами.Листи – вертольотом
Перша в Україні гелікоптерна пошта відкриється в Чернівцях 9 жовтня, на День пошти. Гелікоптер вилетить з аеропорту Чернівців до поштового відділення в Хотинській фортеці. Вся кореспонденція позначатиметься спеціальними поштовими штемпелями. Надіслати свого листа гелікоптерною поштою можуть усі бажаючі.
Буковинцям – від Яценюка
Арсеній Яценюк при підготовці проекту змін до держбюджету-2008 запропонував  передбачити фінансування заходів з відзначення 600-річчя Чернівців. Пообіцяв також збільшити фінансування виконання органами місцевої влади делегованих державою повноважень.
З кінотеатру – культурний центр
Кінотеатр ім. Миколайчука буде добудовано. У надбудові розташується культурно-розважальний центр. Інвестор, окрім того,  візьме участь в облаштуванні скверу і встановленні пам’ятника великому актору і нашому земляку Івану Миколайчуку.
Сексуальна педагогіка у Чернівцях
Буковинські педагоги підвищили кваліфікацію з питань сексуального виховання та соціально-педагогічної профілактики СНІДу. Для цього фахівці Інституту прикладних досліджень, розвитку і підвищення кваліфікації Вищої католицької школи м.Фрайбурга (Австрія) провели в Чернівцях провели 2 семінари-тренінги. Вчителі, що успішно складуть іспит, отримають сертифікати і право працювати за цією програмою у ЗОШ області. Така фахова підготовка, на жаль,  є дуже актуальною, адже кожного року реєструються все нові випадки захворювання на цю страшну недугу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *