Буковина

Добро з-за океану
125 інвалідних візків для дітей та підлітків з особливими потребами доставлені днями до Чернівців членами благодійних організацій з Каліфорнії. Кожен з візків виготовлявся індивідуально, за розмірами і потребами конкретної дитини-інваліда з Буковини.

Скромна велич завулків
У Чернівцях з’явилися вулиці ім. П. Калнишевського та І. Виговського. А до вул. С. Галицького додано 1, 2, 3 та 4-й завулки
С. Галицького. Таджицьку та пров. Смотрицький тепер з’єднує проїзд Смотрицький. Вулицю  Д.Фурманова  названо іменем Олеся Гончара.
Паркування подорожчало
Оплата за паркування, яке обслуговує  міськШЕП, віднині – 2 грн, а  на спеціально  обладнаних місцях – 2,50 грн. Адреси: Гагаріна  (привокзальна площа), Бахрушина,1-3, Стасюка, 20-22 ( магазин «Рута»), Стасюка, 24 ( Будинок побуту) та пр. Незалежності, 96.
Буковинцям від Гейтса
Найбагатші обіцяють забезпечити комп’ютерами наші бібліотеки: Фонд Біла та Мелінди Гейтсів ініціював проект «Глобальні бібліотеки в Україні». На Буковині комп’ютери та вільний доступ до Інтернету отримають всі бібліотеки. Програма розрахована на 6  років.
Хто керує ювілеєм
Урядовий Оргкомітет з підготовки до 600-річчя Чернівців очолив міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда. До складу Оргкомітету входять міністри освіти і науки  І. Вакарчук, культури і туризму – В. Вовкун, який вчора відвідав Буковину, економіки – Б. Данилишин,  праці та  соцполітики Л. Денисова, І заступник міністра фінансів І. Уманський, голова Укравтодору П. Кравчук, губернатор В. Куліш, голова облради
І. Шилепницький, мер
М. Федорук, перший заступник голови ОДА В. Павлюк, нардепи П. Гасюк, Ян Табачник, Г. Москаль  і Ю. Стець.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *