Буковинська авіакомпанія постачає зброю до Сирії?

США внесли «до чорного списку» дві українські авіакомпанії – «Буковину» (Чернівці) і «Українсько-середземноморські авіалінії» («Um Air», Київ) – за співпрацю з Іраном, повідомляє kommersant.ua. Авіакомпанії звинувачують у передачі в оренду та продаж іранським авіакомпаніям «Mahan Air» і «Iran Air» літаків, які використовувалися для перевезення військових Ірану і ліванської «Хезболи», у тому числі для поставок вантажів у Сирію, – йдеться у заяві США.
Мінфін США зазначає також, що «Буковина» разом із «Um Air» від 2010 року експортувала в Іран десятки літаків і нині в Ірані на них зареєстровано 25 повітряних суден. Американське відомство стверджує також, що надані «Буковиною» «Mahan Air» літаки неодноразово використовувалися для польотів у Сирію.
Агентство «Інтерфакс-Україна» повідомляє, що обидві компанії спростували свою причетність до незаконних дій. Зокрема, «Буковина» в прес-релізі поінформувала, що кілька років виконує роботи в Ірані відповідно до угод, погоджених авіаційними службами України, які здійснюються під контролем обох держав. Крім того, «Буковина» не здійснює рейсів до Сирії і не має права перевозити зброю.

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», будь-яка інформація про діяльність фірми ПрАТ «Буковина» у відкритому доступі відсутня.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 коментарів “Буковинська авіакомпанія постачає зброю до Сирії?”