Третина дітей Буковини – без щеплень

На Буковині на рік недощеплюють у середньому 30% дітей, як визнала на селекторній прес-конференції Марія ПОЛІЩУК, начальник управління лікувально-профілактичної роботи Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення облдержадміністрації: – На сьогодні бракує вакцин, які постачаються централізовано з Міністерства охорони здоров’я України, – зазначила – Для прикладу, за деякими показниками на півріччя ми мали б отримувати 50% вакцин. Та наразі отримуємо до 30%, а то й 20%. Тобто маємо по області майже тридцятивідсоткове відставання.

Як не прикро це констатувати, та останніми роками ситуація з вакцинами у нас повторюється утретє. – Ми недощеплюємо на рік в середньому 30% дітей, надолужуючи це  наступного року.

Посадовець запевнила, що з часом усі дітки будуть щеплені. Вона також наголосила, що жодних графіків щеплень вони не порушують та імунітету не шкодять. Тобто ми вписуємося у канони того, що дитина, яка щеплена навіть з порушенням графіку, буде мати ефективний імунітет. Одна проблема – цієї вакцини треба довго чекати, – додала Марія Іванівна.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *