Буковинка стала лауреатом премії «Гордість країни»

17-річна Вікторія ГОРЯЧКО стала лауреатом загальнонаціональної премії «Гордість країни» в номінації «Дитяча мужність». Саме ця дівчина, нині одинадцятикласниця, рік тому віддала частину своєї шкіри племінниці – дворічній Діанці, яка перед Великоднем упала в окріп і сильно обварилася. Опік становив 50% шкіри. Батьки дівчинки не могли стати дочці донором, тому Віка вирішила, що коли її шкіра підійде, вона обов’язково врятує племінницю.

1365519694_goriachko_2

Фото з сайту molbuk.ua

– На церемонії нагородження я танцювала з відомим українським танцюристом Костянтином Томільченком, – розповідала дівчина. – Премію мені вручали український співак Олександр Пономарьов і Тереза Яценюк.

Наразі Віка закінчує 11 клас, готується до зовнішнього тестування. Дівчина мріє вступити до ЧНУ на кафедру менеджменту туризму. Михайло Папієв, губернатор краю, пообіцяв посприяти вступові до вузу й подарував Вікторії мобільний телефон і квіти. Пан Папієв зазначив також, що вчинок Віки – це приклад не тільки для всіх буковинців, а й для всієї України.

– Я пишаюся своєю меншою донькою, у мене їх троє. Вона врятувала мою внучку. Не випадково ми назвали її Вікторією, – зазначили Ніна Афанасіївна, мама дівчини. – Я вчила своїх доньок від народження бути добрими та допомогати одна одній.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»  

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *