Буковина об’єднає Схід і Захід «Золотими оплесками»

Чернівецькі театрали починають очікувати на наступний фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини» вже наступного дня після закінчення попереднього. Адже для чернівецької публіки це здебільшого єдина можливість побувати на театральному святі, побачити вживу акторів, режисерів, театральних критиків і вистави театрів з інших міст і навіть країн, та ще й побути театральним критиком під час «Форумів на канапі» – одне слово, людей подивитися й себе показати.

І от розпочалися останні три тижні перед початком VIII регіонального фестивалю комедії. З цього приводу керівництво Облмуздраму – вони ж засновники й організатори театральної фестини на Буковині – традиційно зустрілися з представниками буковинських мас-медіа.

Буковинський храм Мельпомени прийматиме цього разу 5 знайомих учасників –  драму з Тернополя, Львова, Вінниці, оперету з Києва, і на завершення – «франківців» з виставою за А.П.Чеховим. До цієї цікавої компанії приєднаються Миколаївський російський театр і Театр ім. М.Емінеску з Ботошан (Румунія). Через ремонт і відтермінований початок сезону не приїде улюблений багатьма чернівчанами театр  ім.В.Александрі. Не побачать своїх улюбленців і прихильники Молодіжного театру з Мінська. Не бере участі цього року й чернівецький театр «Голос».

Як бачимо, буковинський театральний фестиваль хоча й не є виключенням, адже в Україні їх проводиться багато, але свою унікальність має: це єдиний фестиваль комедії  в Україні, а, за словами організаторів, ще й в усьому світі. Мрія директора  чернівецького театру і за сумісництвом фестивалю Юрія Марчака – об’єднати навколо комедійного жанру театри Сходу й Заходу України і до Десятого, ювілейного, вийти на рівень Міжнародного.

Пан Марчак розповів, що журі фестивалю, професійне й компетентне, з відомих особистостей, так само запрошене з усієї України, але зберіг інтригу щодо персонального складу: – Усіх побачите в ложі журі!

Вартість квитків буде різною і залежатиме не тільки від місця в театрі, але й вд рангу театрі та кількості людей, зайнятих у конкретній виставі.

Чернівецький театр покаже свою конкурсну виставу 28 жовтня.

Вл. інф.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *