Будьте обачні: Ще раз про шахрайські схеми

Дізнавачі поліції Буковини розпочали два кримінальні провадження після звернення до поліції двох чернівчанок із повідомленнями про те, що невідомі особи шахрайським шляхом заволоділи їхніми коштами. Наразі правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння цих протиправних дій.

Зокрема, 31-річна жителька міста Чернівці написала у заяві до працівників поліції про те, що невідома особа шахрайським шляхом заволоділа її коштами на суму 34 300 гривень. Жінка хотіла придбати генератор. У подальшому їй зателефонував псевдопродавець, який попросив перерахувати частину коштів за прилад. Як тільки жінка виконала передоплату за товар, зв’язок з нібито продавцем обірвався, а бажаний товар чернівчанка так і не отримала.

Того ж дня у 37-річної жительки обласного центру порушник виманив гроші, використовуючи вже іншу шахрайську схему. Незнайомець зателефонував і представився працівником банку. Аферист, увійшовши в довіру до жінки, обманним шляхом дізнався всі дані банківської картки заявниці, з якої відтак зникло 15 500 гривень.

За цими фактами дізнавачі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться досудові розслідування.

Поліцейські закликають буковинців бути більш обачними при спілкуванні з незнайомцями чи мало знайомими людьми. При здійсненні покупок в Інтернет мережі сплачуйте за товар після його отримання. Пам’ятайте також, що працівники банку не запитують конфіденційну інформацію ваших банківських рахунків. У випадку якщо ви стали жертвою шахрайства одразу ж телефонуйте на спецлінію «102».

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *