«Богданчику подарували життя…»

Мати семирічного хлопчика Ольга ГОНЧАРЮК – про те, як медики та благодійний Фонд «Подаруй дитині життя» врятували її сина.
7-річний чернівчанин Богданчик Гончарюк піде 1 вересня до першого класу. Дивлячись на цього симпатичного, розумного хлопчика, ніхто й не здогадується, скільки страждань перенесли він та його батьки і що його життя – подароване. Богом, медиками, фондом «Подаруй дитині життя»…
…Вісім років тому ініціативна група на чолі з підприємцем і громадським діячем Францом Федоровичем заснували благодійний Фонд допомоги дітям, хворим на рак і лейкемію «Подаруй дитині життя». За цей час благодійники зібрали 3,5 мільйони гривень на лікування та врятували 130 життів – дитячих…

Ольга Гончарюк: – Синочок захворів у 2 рочки. Тривалий час трималася підвищена температура, збільшилися лімфатичні вузли. Діагноз «гострий лімфобластний лейкоз» прогримів, як грім серед ясного неба. Шок, біль… Уся надія була лише на Бога і нашого лікаря – Михайла Гнатюка, завідувача кардіоонкогематологічним відділенням обласної дитячої лікарні, який для діток став другим татом.
Лише ми поступили, всіма ліками нас забезпечив фонд «Подаруй дитині життя». Пригадую, як до палати внесли вісім (!) ящиків з ліками, системами, шприцами, розчинами…
Богданчику подарували життя. Бо звідки звичайна українська родина може взяти десятки тисяч гривень на ліки?
Вісім місяців ми лежали у лікарні. Наш лікар Михайло Гнатюк приходив і у вихідні, і вночі… У відділенні напрочуд лагідний та чуйний персонал.
Були дуже важкі дні: Богданчик заново вчився ходити, розмовляти, протягом трьох тижнів його стан був надзвичайно складним. Та ми не опускали рук. «Вперед, ми переможемо!» – з оптимізмом казав нам наш лікар.
Ми щиро вдячні кожному, хто допоміг врятувати нашого синочка: і медикам, і благодійникам, і працівникам та голові фонду «Подаруй дитині життя» Францу Федоровичу. Дякувати Богу, що є цей фонд, який матеріально допомагає рятувати наших дітей,– каже мама хлопчика Ольга Гончарюк.
Франц Федорович про свою доброчинність розповідати не любить. Так само непомітно для інших щоразу вкидає до скриньки під час акцій кілька сотень гривень (про що кореспондентові «Версій» розповів один з членів правління Фонду). Він каже, що найкраща подяка – це щасливі посмішки 130 діток, яких фонд повністю забезпечив ліками і вони одужали, і що вдячний кожному доброчинцю, який навіть крихітною сумою допомагає подарувати діткам шанс на життя, а відтак – і саме життя.
Першу благодійну акцію Фонд провів у квітні 2007 року. Відтоді закупили сучасне медичне обладнання для кардіоонкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні, зробили ремонт, замінили меблі, придбали постільну білизну, купили два Інфузомата. А головне – після кожної благодійної акції на зібрані кошти купували необхідні медичні препарати для онкохворих дітей.
– Не має дня, щоби я не згадувала з подякою медиків, благодійників, Фонд «Подаруй дитині життя», які подарували моєму Богданчику життя… – каже Ольга Гончарюк і щасливі сльози проступають на обличчі жінки. – Біда, на жаль, може несподівано прийти до будь-якої людини, від цього ніхто не застрахований. Пройшовши п’ять років тому такі серйозні випробування, ми зрозуміли, скільки є небайдужих, чуйних, світлих і щирих людей. Дякую Богові, дякую усім, хто нам допомагав…

Для всіх небайдужих до чужого горя і дитячих страждань повідомляємо реквізити благодійного Фонду «Подаруй дитині життя»:
АТ «Укрсиббанк» м. Чернівці, код ЄДРПОУ 35029311,
р/р 260005190715700, МФО 351005.
Благодійний Фонд «Подаруй дитині життя»

Підпис до фото: Богданчик Гончарюк, 2010 рік.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарі “«Богданчику подарували життя…»”