Ангел кохання: між сваркою і примиренням – море квітів

Якщо на світанку, ще дрімаючи, ви почули тихенькі кроки десь у вітальні – не лякайтеся і продовжуйте насолоджуватися сном. Можливо, близька людина запросила до вас Ангелів Кохання…Коли це так, –наступний день буде найщасливішим у вашому житті!

Скільки б не було розмов, що квіти – банальний подарунок і ними вже нікого не здивуєш, зазвичай пишний букет від близької людини викликає сплеск позитивних емоцій. А уявіть, якщо це не просто букет, а ціла валіза квітів, інкрустована перлинами, прикрашена мереживами, до того ж у квітах серед зими метушаться живі метелики? Скажете, що таке не можливе? Героїня нашої розповіді, власниця арт-майстерні «Фан-Фан Тюльпан» Тетяна КШИШ, спеціально до дня Святого Валентина розповість читачам «Версій», як зі звичайного свята зробити подію, що запам’ятається на все життя.

Сміливі жінки шукають себе…

– Розкажіть про створення «Фан-Фан тюльпан»…

– Моїй студії вже три роки. До її відкриття я була власницею магазину мобільного зв’язку. Власне, там з нудьги почала вишивати. Досі моя робота не була пов’язана з декором, але ручну працю я любила з дитинства. Свої вироби дарувала друзям і рідним. Цей період можна умовно назвати тривалою репетицією перед відкриттям студії…

– Жанр, у якому ви працюєте, досить незвичний…

– Напевно, його можна назвати декорованою флористикою. Або ж флористикою різнопланового жанру. Працюю як з живими, так і зі штучними квітами. Важко кількома словами описати весь спектр моєї роботи. Зі своїм колективом виготовляю ексклюзивні букети з живих квітів, квіткові композиції у валізах і чобітках, можу професійно прикрасити квітами все, що завгодно… У такій роботі задіяно багато прикрас, які створюють маленькі, але дуже важливі деталі. Можна дуже вдало поєднати квіти зі склом, намистинками, мереживом…

– Висловлюючись сучасними термінами, вас можна назвати флористкою-іміджмейкеркою?

– За допомоги квітів можна створити оригінальний образ будь-якої жінки. Ексклюзивні віночки, обручі, капелюшки, заколочки, намиста, браслети, персні, сережки, брошки… Часто у моїх виробах прослідковується етнотематика.

– Флористика здавна була популярною, особливо в Україні. Як вам вдається модернізувати цей жанр, а відтак і популяризувати серед сучасних поціновувачок стилю?

– Ми не копіюємо традиційну народну флористику, лише іноді використовуємо її у наших виробах, коли хочемо додати етностиль. Нещодавно в моду ввійшли брошки та обручі, а квітами почали прикрашати одяг і навіть ділового стилю.

– Ваші клієнтки не бояться експериментувати?

– Є багато сміливих жінок, які шукають себе, випробовуючи щось нове. У студії я можу створити вдалий образ для будь-якої жінки. Дехто спершу схиляється до деталей, завдяки яким вони підкреслюють певні особливості своєї зовнішності чи іміджу. Можна спочатку походити з квіткою у волоссі, а потім перейти до більш сміливих прикрас.

– Побутує думка, що штучні квіти – це несмак. Через це багато хто не наважується прикрашати ними свої оселі. Як розвінчати цей міф?

– Гості студії, які приходять сюди вперше, думають, що всі квіти навколо – живі. Дуже цікаво спостерігати за їхньою реакцією: спочатку людина розгублено намагається визначити «справжність» на дотик, але бувають штучні квіти зі специфічної, дуже м’якої матерії. У таких випадках клієнти підносять «рослину» до носа, а потім, остаточно усвідомивши, що це квітка штучна, захоплено посміхаються. Іншими словами, штучні квіти – це не жалюгідна імітація живих, а витвір мистецтва, який в руках умілого дизайнера може додати індивідуальної неповторності будь-якій оселі!

Те, що не марніє

– А в чому, на вашу думку, перевага хенд-мейдових виробів над біжутерією відомих брендів?

– Усе в цьому світі минає, але є речі, які можна залишити навічно, передаючи з покоління в покоління як спадок. Крім того, мої вироби ексклюзивні – це не конвеєр якогось бренду.

– Що саме можете запропонувати в якості коштовного ексклюзивного подарунка?

– Вишиваю бісером сумочки, муфточки, косметички… Це дуже кропітка робота, в яку вкладається багато енергії та сил. Така річ – ексклюзивна і дуже гарна. Її можна зберігати поколіннями, адже з роками бісер не марніє, а якісно виконана робота гарантує довге зберігання виробу…

– Доводилося дарувати свої вироби комусь, окрім друзів чи родичів?

– Рік тому перед 8 Березня уночі працювала в студії зі своїм невеличким колективом дизайнерок. Займаючись роботою, слухали радіо «Люкс FM». Нам так сподобалися ведучі, що ми зробили для них намиста, обручі та брошки і надіслали поштою. Потім лунали вдячні дзвінки, а в Інтернеті ми бачили фото відомих ведучих у наших прикрасах.

Пелюстки троянд – через паркан

– Розкажіть про ще одну грань творчості – декор інтер’єру…

–Саме так: декорування магазинів, ресторанів і просто квартир клієнтів – це ще один спектр нашої роботи. Ми прикрашаємо приміщення, де проводяться свята: весілля, дні народження, корпоративи. А також створюємо особливу атмосферу під час освідчень чи просто романтичних вечерь.

– Цікаво, як ви облаштовуєте простір перед пропозицією руки і серця? Це може стати в пригоді нашим читачам, особливо напередодні Дня св. Валентина…

– Запалюємо свічки, розкладаємо багато квітів, прикрашених різноманітними дрібними деталями. Усе виглядає дуже романтично і незабутньо, адже над подією працює команда професіоналів, яка ретельно готується до прикрашання, продумує все до найменших дрібниць, працює швидко і якісно…

– Як на мене, це дуже інтимна робота, адже ви створюєте індивідуальну атмосферу для кожного клієнта у найважливіші миті його життя. Доводиться часом переходити межу між комерцією та особистим життям замовника?

– Траплялися випадки, коли пари, які розлучалися, влаштовували цілі обряди примирення з нашою допомогою. Скажімо, не раз було таке, що до студії приходили засмучені чоловіки і просили допомогти повернути їхню кохану.

Були навіть пари, за які ми боролися більше, ніж півроку. Працювали для них не лише на календарні свята, а майже щовихідних, виїжджаючи в ресторани і безпосередньо додому. Усе робили непомітно, адже найкращий подарунок – сюрприз…

– Із рестораном зрозуміло. А як можна непомітно прикрасити оселю людини, для якої хтось замовив такий сюрприз?

– Ми виїжджали серед ночі або на світанку, коли винуватець свята дрімає, або його немає вдома. Тихенько розкладали квіти, декорували приміщення. І навшпиньки покидали будинок. Через це наші клієнти назвали нас «ангелами»: ангелів ніхто не бачить, але всі помічають дива, створені ними…

– Робота дуже специфічна, напевно, були курйозні випадки?

– Курйозів, які б впливали на організацію свят, не було, бо працюємо злагоджено і швидко. А ось перекидати через височезний паркан пелюстки троянд доводилося (сміється). Клієнт замовив сюрприз на день народження своєї коханої: на світанку ми розставили квіткові композиції під її парканом і на завершення вирішили засипати подвір’я пелюстками троянд. Тож довелося підстрибувати і перекидувати їх у двір. Вийшовши з дому, жінка побачила своє подвір’я, устелене пелюстками троянд, а відкривши браму, потрапила до… казкової феєрії.

Емма АНТОНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *