3 червня у Чернівцях відбудеться “Обнова-фест”

У Чернівецькому музеї народної архітектури та побуту відбудеться п’ятий молодіжний етнодуховний фестиваль  «Обнова-фест»

Етнодуховний фестиваль «Обнова-фест» святкує п’ятиріччя. Традиційно на Зелені Свята до Чернівців з’їдеться патріотична, сучасна і прогресивна молодь та кожен, хто, поза свій вік, почувається завжди молодим.

Стартує дійство в неділю, 3 червня 2012 р., опівдні в музеї екуменічною (багатоконфесійною) молитвою за українську молодь. Організатори запросили до участі багатьох народних майстрів, умільців, які будуть проводити майстер-класи з традиційних та сучасних ремесел. Учасники фестивалю також зможуть: навчитися українських танців, послухати виступи молодих письменників (у «Поетичному млині»), переглянути етно-фільми («Полонинське три де»), покататися верхи, зайнятися екстремальними видами спорту, пограти  у футбол з відомими музикантами (акція «Євро-2012 на Обнова-фесті в Чернівцях»), насолодитися творчістю кращих буковинських фольклорних колективів, заспівати в народному карооке і ще багато-багато іншого.
 
До речі, на фестивалі можна буде скуштувати народних страв, дізнатися більше про скаутське життя пластунів, познайомитися з приборкувачами полум’я – формацією «Тіні вогню» та поспостерігати, як пожежники гасять багатометрову ватру. 
 
А ввечері гостей «Обнова-фесту» розважатимуть драйвові музичні колективи. Чернівці представлятимуть «Серцевий напад», із Києва приїдуть «Фолькнери» та «Веремій», гості з Одеси – «Друже музико» та з Харкова – «Бандурбенд» спробують довести, що український етно-рок грають не тільки на Заході.
 
На закуску – справжні чернівецькі батяри «Гуцул Каліпсо» та «Стелсі», а довершить  фестивальний марафон легендарна станіславівська «Перкалаба».
 
Вхід – 20 грн. Для пенсіонерів і дошкільнят – безкоштовно.
 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *