Завжди Твоя «Пісня буде поміж нас»…

30 листопада Назарію Яремчуку виповнилося б 60 років.
У день народження видатного співака у Чернівецькій обласній філармонії  відкрили меморіальну дошку і кімнату-музей Назарія Яремчука.

Автор меморіальної дошки – чернівецький художник та скульптор Артем Присяжнюк. Вся композиція має символічний характер: барельєф співака увінчано гронами калини, як символ України, і соловей, який уособлює співочий талант Назарія Яремчука.
У кімнаті-музеї Назарія Яремчука представлено афіші різних часів, світлини, рукописи, платівки, які зібрані і самим співаком, також  його родиною, друзями та колегами.

Голос Назарія Яремчука, відкритість, щиру манеру виконання неможливо не впізнати.
Він був талановитим співаком, музикантом, палким патріотом України…

«Україно, прихилюся я до тебе,
Помолюся за твоє безкрайнє небо.
Твоя мова калинова, солов’їна
 Зігріває моє серце Україна… Україна!»

Пісня «Ти моя Україна»,
слова О. Ткача, музика Назарія Яремчука.

Українські пісні «Червона рута», «Водограй», «Смерекова хата», «Зачаруй», «Я піду в далекі гори»,  «Стожари», «Скрипка грає», «Гай, зелений гай», «Родина», «Я піду в далекі гори», «Пісня буде поміж нас», «Я тебе не забуду ніколи», «Квітка папороті», «Горнусь до тебе, Україно», «Подаруй, кохана, цвіт» у виконанні Назарія Яремчука стали відомі далеко за межами України.

Та не хочеться говорити про Назарія Яремчука в минулому часі, бо він – легенда, з якою нерозривно пов’язана українська музична слава, історія української естради, її сьогодення і майбутнє.

Тетяна Спориніна,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *