Виставка творів Ореста Криворучка і Оксани Скоробогач

11 травня у виставковому центрі «Вернісаж» відкрилася персональна ювілейна виставка заслуженого художника України Ореста Криворучка (графіка, живопис, фотографія) та його доньки Оксани Скоробогач (живопис, графіка, декоративно-прикладне мистецтво).
На вернісажі було дуже багато друзів, шанувальників, колег,
у вітальних словах і виступах лунали слова захоплення, вдячності, поваги,
художникам дарували квіти і панував святковий весняний настрій.

Народився Орест Іванович 9 травня 1942 р. на Буковині. У 1972 р. закінчив відділення промислової графіки Московського вищого художньо-промислового училища (колишнє Строгановське, тепер – академія). З 1977 року – член Національної спілки художників України.

Працює О.І. Криворучко в різних видах графіки (станкова графіка, прикладна графіка (логотипи і т. п.), клакат, книжкова графіка, ex libris, мала друкована графіка, поштова графіка, геральдика і фалеристика, експериментальна унікальна графіка, акварель) і живопису (в різних техніках і стилях).
Член Українського геральдичного товариства ( УГТ) з 1994 р. Автор герба і прапора Чернівецької області. Орест Криворучко розробив медаль до 600-річчя «На славу Чернівців», відтворив почесний ланцюг для мера.
Учасник понад 80-и міжнародних виставок (ex libris, мала графіка, естамп), понад 20-и персональних виставок (графіка, живопис), здебільшого в Австрії. Твори експонувалися у більш як 30-и країнах, є в музеях і приватних колекціях.
З сайту УГТ – http://uht.org.ua/ua/members/kryvoruchko/ .

Фото від Дона Леона:

Тетяна Стрільчик, “Версії”,
фото автора та Дона Леона

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 коментарів “Виставка творів Ореста Криворучка і Оксани Скоробогач”