Прем’єра від мистецького об’єднання «Незалежна театральна лабораторія»

18 травня, о 21.00, у внутрішньому дворику Чернівецької ратуші відбудеться прем’єра  – театральний перформанс «За годину» за оповіданнями Артура Шніцлера від  мистецького об’єднання «Незалежна театральна лабораторія».

Шніцлер (Schnitzier) Артур (15.5. 1862, Відень, — 21.10.1931), австрійський письменник. Народився в забезпеченій єврейській родині. За фахом – лікар. Закінчив медичний факультет Віденського університету (1885).

Почав друкуватися у 1893. У творах кінця 19 – початку 20 століття розвивав традиції критичного реалізму, викриваючи порожнечу і жорстокість «світського життя», захищаючи права дійсного відчуття. Найбільший представник віденського імпресіонізму. У 1930 дочка письменника покінчила з собою, що прискорило його смерть. Навесні 1933 року по всій Німеччині розпочався масове спалення книг. Поряд з німецькими авторами (Томас Манн і Генріх Манн, Арнольд Цвейг і Стефан Цвейг, Еріх Марія Ремарк), в багаття потрапили книги Д. Лондона, А. Шніцлера, З. Фрейда, А. Жида, Е. Золя, М. Пруста. У творах Шніцлера знайшло відображення захоплення різноманітними теоріями, трактуваннями снів, застосування гіпнозу та сугестії у розкритті глибинних шарів психології людини. Художні пошуки письменника перегукуються з психотерапевтичними експериментами З. Фройда. Проза та драматургія Шніцлера придбали широку популярність, були протягом XX століття багаторазово екранізовані і показані на сучасній сцені.
(Фото Артура Шніцлера за посиланням – http://i2.listal.com/image/928908/936full-arthur-schnitzler.jpg)

Фотозвіт про прем’єру – Маніфест кохання…
https://versii.cv.ua/pohlyad/manifest-kohannya/17368.html
Тетяна Стрільчик, “Версії”

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *