Зустріч голови облради з Чернівецькою «Просвітою»

Голова облради Іван Шилепницький зустрівся з представниками Чернівецького обласного об’єднання товариства «Просвіта».

Просвітяни поінформували керівника крайового парламенту про проблеми, які виникли з використанням приміщення Українського народного дому, де працює товариство і яке є комунальною власністю територіальних громад області. Зокрема, йшлося про передачу його частини основним користувачем третім особам.

Голова обласної ради доручив депутатській робочій групі перевірити ефективність утримання та використання будівлі Українського народного дому. За результатами її роботи будуть прийматися відповідні рішення.

На зустрічі йшлося про потребу сприяння товариству «Просвіта», котре впродовж майже 140 років працює в Україні на розвиток національної ідеї, української культури та духовності.

Іван Шилепницький запевнив співрозмовників у готовності органів місцевого самоврядування області надати всебічну організаційну підтримку товариству, яке, на свою чергу, також повинно активізувати діяльність, залучати до свого кола молодих лідерів і знаходити свіжі ідеї. Обговорювалася також можливість реорганізації просвітницького часопису «Українська ластівка» в періодичне видання.

Ці питання внесені на розгляд Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *