Політ – це прекрасно…

Під романтичною та знаковою назвою «Політ – це прекрасно» від 16 грудня триває ювілейна виставка учасників студії «Арт-музей» у залі Чернівецького обласного художнього музею. Вже 10 років, як це об’єднання творчої молоді працює при музеї під керівництвом відомої талановитої буковинської художниці, члена Національної Спілки художників України, Заслуженого працівника культури України, лауреата премії імені Г.Гараса, прекрасного педагога і наставника Олени МИХАЙЛЕНКО.

Ця вольова, енергійна, працьовита жінка, яка завжди з оптимізмом дивиться вперед, незважаючи на недугу, бореться, діє ще й інших за собою веде. Молоді люди вчаться чи працюють у різних сферах, а свій художній талант реалізують у студії.

Олена Миколаївна розвиває навики юних художників, сприяє їхньому мистецькому зростанню. Студійці працюють багато, беруть участь у кількох виставках на рік. Вони постійно віддають роботи на конкурси, де нерідко виборюють призові місця.

Одна з виставок – «Прелюдія», відбулася за кордоном. У серпні в Сучаві вона відкрила святкування Днів України в Румунії. За успішний захід, учасників нагородили грамотами посольства Румунії в Україні.

Кожен вернісаж студійців – подія у мистецькому житті нашого міста. В їхніх роботах – творча індивідуальність, оригінальність, фантазія і майстерність. У ювілейній виставці «Політ – це прекрасно» взяли участь майже всі учасники студії.

Вони підготували 86 робіт, різноманітних за змістом і манерою написання, за матеріалом і технікою виконання.

Можна побачити твори іконопису (Тетяна Харіна), роботи портретного жанру (М. Агісян, Н. Кабак), прекрасні натюрморти (Н.Кабак, В.Поляков), пейзажі (О.Кушпетюк, Н.Кабак, Х. Карвацька), графіку (І.Садко, О.Афанасьєва).

Вражають композиції, виконані авторською технікою (М.Снітко, Г. Кравченко), в техніці батіку (М.Уварова), гратографії (Яна Фотокакіс), олійного живопису (Л.Нікорич, Н. Гаврилець, О.Снітко).

Дивує розпис на платівках, дисках (Ю.Шелифіст, Г.Кравченко), вітраж «Риба» (В. Розвадовська), створений зі склянок різної форми.

Привертають увагу фантастично красиві керамічні витвори О.Безушко.

Представлені твори і наймолодших учасників Андрія й Альоші Рябушиних, які уже встигли стати відомими, здобувши перемогу у інтернет-проекті «UNICEF».

Цікавим є погляд молоді на довколишній світ: хтось милується красою рідної землі, чиїсь твори спонукають до філософських роздумів, інші вражають злетом фантазії.

У виставковій залі, крім творчих робіт, представлена вітрина «З архіву Арт-студії». У ній зібрані фото різних років, буклети, запрошення, а також заява, написана Оленою Михайленко, про утворення дитячої студії при музеї ще10 років тому.

Творчий шлях колективу детальніше висвітлено в їхньому каталозі. Тут можна ближче познайомитися з творчими біографіями учасників об’єднання. Над макетом каталогу працювала студійка Н. Гаврилець. Видання побачило світ завдяки спонсорській допомозі нашого земляка Арсенія Яценюка, який переконаний: «Арт-музеум» – диво, здатне зцілити душі багатьох людей і відкрити молоде мистецтво України всьому світові».

Успішне творче життя колективу молодих митців – результат великих зусиль і праці невтомного керівника. Складаємо велику подяку Олені Миколаївні, яка немов умілий садівник, виростила квітучий сад талантів!

Лариса КУРУЩАК, заввідділом науково-освітньої роботи Чернівецького художнього музею

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *