Новосілля: випічка, новий сквер, книги до кави

Вона…    

Струнка, неначе виточена статуетка, і це при тому, що випічка – невід’ємна частина її професійного життя; вона легка в спілкуванні, щира, відверта, але в кожному слові відчувається сила і гарт пройденого шляху. Вона – власниця відомого чернівецького бренду «Пекарня-кондитерська NikoNova», депутатка Чернівецької районної ради від партії «Єдина Альтернатива» – Галина Ніконова. Мережа торгових точок продукції  NikoNova нараховує 13 магазинів, днями відкрився основний у 4-поверховому приміщенні, де розгорнуто потужності виробництва, по вулиці Руській, 209-Б. На відкриття завітало чимало поважних гостей, друзів, колег, соратників. Ми також прийшли привітати постійну партнерку наших культурних подій, чиї тістечка і кава щоразу додають тепла кожному заходу.

 

Задля краси і людей

Кондитерська простора, світла, з продуманою комфортною оазою для кавування: зручні крісла, великі вікна і найширший асортимент різноманітних смаколиків. Незважаючи на неймовірну зайнятість, постійні телефонні дзвінки, ми беремо каву, еклери і насолоджуємося дорогоцінними хвилинами спілкування.

– Ось там, через дорогу, – вказує Галина Василівна на пустир, – ми облаштуємо новий сквер з ігровою зоною для дітей. Ось документи, які дають право окультурити цю ділянку.

– То Ви її приватизували? – уточнюю.

– Ні, це власність міста, мені просто приємно буде, якщо зі своїх вікон я бачитиму не зарослу чагарником територію, а клумби, лавиці, дітей, що граються.

О, так! Це дуже по-нашому, по-жіночому: вкладати час, сили і кошти, щоби милуватися красою з вікна, справді, господиня, яка облаштовує життєвий простір, бо потреба краси – це в нас у крові. Тим паче, що завжди поруч основний стимул – доня Соломійка, першокласниця, улюблениця депутатів, знаменитостей, бо майже на всіх заходах вона поруч з мамою.

 

Як усе починалося

20 років я працювала медичною сестрою в дитячій поліклініці. Але випічка мене цікавила завжди, моя мама працювала в ресторані і одного дня я також спробувала попрацювати з тістом. А потім колесо закрутилося: оренда і облаштування приміщення для цеху, поїздки на виставки, ярмарки, вітальні короваї, тістечка. Вдягаєш нову сукню в чергову поїздку і думаєш: тільки б не замастити кремом, і обов’язково втрапиш у нього, – каже посміхаючись. – Успіх сам не приходить. Є періоди, коли ти легко летиш до мети, а є періоди, коли потрібно, зціпивши зуби, до неї дістатися. Пригадую один із таких, коли, донька лежала в реанімації, а я змушена була їхати до Києва за обладнанням. Це висока плата за успішний результат.

 

Екскурсія

Побувати тут, у святая святих творення хлібних виробів, ось так, без підготовки і попередніх домовленостей – бажання мабуть не одного журналіста.

Просторі великі цехи із новеньким обладнанням. Є машини, яких немає ще ні в кого з  чернівецьких фахівців, які займаються випічкою. Великі духові шафи, і аромат свіжоспеченого хліба, з яким не зрівняється жоден інший.

– Ось тут – тісто замішують, а тут спеціальною технікою ріжуть на шматочки однакової ваги, ось тут розтачують…

Мені цікаво в цеху, як малій дитині. А пані Галина не перестає дивувати своїм знанням тонкощів технології, вартістю найдрібніших деталей, до прикладу,  скільки коштують дошки, з яких зроблено столи – мабуть дається взнаки економічна освіта і підприємницька жилка. Галина Василівна показує свою нову гордість – морозильну камеру. «І нехай я ще їжджу бусом, а не новою машиною, та морозильна камера важливіше», – зауважує мудра жінка.

 

 

«Книга до кави»

Наша співпраця з Галиною Ніконовою триває. Новий її виток – це доповнення зони релаксу книжковою полицею з якісною підбіркою літератури, де можна буде не лише насолодитися смаком, але й змістом.  Така родзинка додасть закладу неповторності. Роблю початок: дарую для пекарні-кондитерської свою авторську збірку “… до ранкової кави. 100 поезій для наснаги”, а також презентую колекцію книжкових мініатюр – цінних та рідкісних видань нашої обласної бібліотеки.

 

Щоби було солодко

Особливим місцем у кондитерській на Руській 209-Б є стіл замовлень. Великий торт слугує розкішною фотозоною. Елітні торти, створені за перевіреними рецептами з використанням новітніх технологій, оздоблені за останнім словом кондитерського дизайну. Замовлення на такі торти приймаються тут – на Руській та у фірмовому магазині в торговому центрі «Формаркет».

Продукції «NikoNova» довіряю, бо знаю власницю: залюблена у свою справу, а що вже щедра, то не сказати – їду додому із повною торбою смаколиків просто з печі!

Олена Рєпіна  

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *