Неповторний світ художника… Відкриття виставки «Золоті арабески»

Відкриття виставки «ЗОЛОТІ АРАБЕСКИ» арт-студії «Музеум» відбулося 15 листопада у приміщенні Чернівецького художнього музею.

Христина Карвацька, "Золото в повітрі", олія, полотно

чи ж думала тоді ота грекиня,
що він пливе уже в двадцятий вік?!
Він плив до Скіфів. Човен був надійний.

Ліна Костенко «Скіфська Одіссея»

Світи, формати, шляхи, якими ми крокуємо, перетинаємо, зосередилися в новому мистецькому проекті «Золоті арабески». Художники, які працюють у різних стилях, жанрах і техніках поділилися своїми творчими досягненнями, поглядами та інтерпретаціями. Романтичними, подекуди амбіційними, сміливими, уразливими та іноді несподіваними. На відкритті виставки говорили і про золотий перетин, поетичний настрій, ліризм, певний символізм. Зазначу від себе, що контрастність світла і тіні – еквівалент не стільки реальності, скільки почуття… І у кожного художники свій колір мрії. І кожний прагне відкритий свій чистий колір. Це надзвичайно цікавий процес. І не тільки в живопису.
17 художників.
17 світів.
І світ Олени Михайленко, яка відкрила і об’єднала ці творчі таланти у неповторну мистецьку пектораль, яскравий ланцюжок, продовжує надихати до творчості, до нових пошуків.
Ілюзія простоти…

Вам і не запропонують окуляр Гюйгенса, Гершеля чи Кеплера, просто  Маріанна Акостакіоає додасть ще одне віддзеркалення. І вам нічого не лишиться, як зазирнути. Десь усередині може ховатися не тільки золото пустелі…

А ось золото скіфів для Наталії Гаврилець  –  не тільки легенди, витончені та унікальні прикраси, багата інкрустація, міфічні грифони, сирени, магічна історія, а це поєднання минулого, скіфських традицій, сарматського мистецтва, сучасних мотивів…

Лінії, точки, що мерехтять,  святяться,  пливуть,  комбінуються у образні фігури не були несподіваними. Юлія Шелифіст дарує своїм шанувальникам традиційні образи і одночасно у своїх інсталяціях можливість відчути навіть аромати осені.

М’які та гнучкі арабески, протиставлення уявного і реального у портретах, що поєднали східні традиції, ритм танцю,  представила для виставки Олена Афанасьєва.
«Карпатські сюжети, особливо «Романтика гірського озера» привернули мою увагу», – ділиться  своїми враженнями Наталія Куконіна в розмові з художницею.
–         Ви продовжуєте традиції реалізму. Ваші реалістичні сюжети актуальні, а яскрава палітра кольорів дихає імпресіонізмом. Таке враження, що Ви продовжуєте традиції І.О. Холоменюка.
–         Для мене цікава творчість Івана Холоменюка. Пейзажі Петра Левченко мають для мене свою дивовижну гармонію. І також мене вабить творчість Сальвадора Далі, людини, яка людина крокувала наперекір існуючих традицій, стилів і канонів. І створила власний унікальний стиль.

Вирушаємо далі…
Виставка триває до 26 листопада.
І кожний художник подарував нам свій яскравий і неповторний світ.

Тетяна Спориніна,
фото автора

Олена Афанасьєва, "Муза танцю", олія, полотно

Наталія Гаврилець
Інсталяція Маріанни Акостакіоає (фрагмент)
Інсталяція Маріанни Акостакіоає (фрагмент)
Юлія Шелифіст

Анна Луканюк

Даша Сєдова
Олена Афанасьєва, "Романтика гірського озера", олія, полотно

Ольга Легусова, "Золота сторінка Чернівців"
Ольга Кушпетюк, "Оптимізм", олія, полотно
Яніна Фотокакіс, "Відродження", олія, полотно, авторська техніка
Ілля Стурка, "Арабески"
Ірина Кірінко, "Діти сонця", витинанка

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 коментарі “Неповторний світ художника… Відкриття виставки «Золоті арабески»”