«MERIDIAN CZERNOWITZ» презентуватиме сучасну українську літературу у Відні

У столиці Австрії відкрито книжковий ярмарок «BUCH WIEN 17», який завершиться наступної неділі, 12 листопада. Україна цього року буде представлена тут вперше зусиллями «MERIDIAN CZERNOWITZ» першого видавництва й культурної інституції нашої країни, яке презентує сучасну українську літературу під час центральної культурної події Австрії. Серед авторів, що «засвітяться» на Віденському книжковому ярмарку Сергій Жадан, Ірена Карпа, Ігор Померанцев та Ірина Цілик. Поїздка стала можливою за підтримки  «Open Society Foundations» (OSIFE).

Творчі зустрічі з письменниками та презентації їхніх книг відбудуться 10 та 11 листопада у виставкому центрі «Messe Wien». Стенд «MERIDIAN CZERNOWITZ» – А03 – можна знайти у залі «D» 9-12 листопада від 10:00.

За висловом Ігоря Померанцева, слово «Czernowitz» має австрійську прописку: «У Відні воно почувається як удома. А в кожному порядному домі є своя бібліотека. Тому книжки, видані «MERIDIAN CZERNOWITZ», просто повинні стояти на полицях цієї бібліотеки. Не застояться. Не залежаться».

Директорка «MERIDIAN CZERNOWITZ» Євгенія Лопата наполягає: «Нам важливо розвиватися та розширювати горизонти. Після кількох років участі в німецьких книжкових ярмарках йдемо далі й щасливі, що з нами це роблять, на мій погляд, одні з найцікавіших та найактуальніших сучасних українських авторів».

Лілія ШУТЯК, прес-секретар MERIDIAN CZERNOWITZ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *