«Маленькі історії про велике кохання» від Маріанни Гончарової мають врятувати життя людині

Кілька днів тому на сторінці письменниці Маріанни Гончарової у Фейсбуці з’явилася розповідь про новоселицьку журналістку, вдову й самотню маму першокласниці, Ірину Дячук, яка бореться з важкою формою онкології. Засіб для цього існує: один укол на 28 днів, але вартує одна така ін’єкція 30 тисяч гривень.  

Маріанна Гончарова зробила те, що вміє: у Центральному палаці культури Чернівців провела благодійний творчий вечір, на якому читала прозові твори з нової книжки, що має вийти невдовзі. Мета вечора – дуже конкретна. Окрім пробудження в аудиторії добрих почуттів – вічної мети літератури – пробудити бажання негайно допомогти.

Переможниця Міжнародної Одеської літературної премії ім. Бабеля не відійшла від свого своєрідного погляду на життя і, відповідно, манери написання й виконання і в книзі про кохання, написати яку просили її видавці.

Маріанна зізнається, що спочатку не знала, як взятися до теми, бо «не вміє писати про кохання». Відтак вона, за її власним виразом, «кинула клич» на Фейсбуці – і її дописувачі почали надсилати їй розповіді про власні любовні історії – про коханих, про дітей, про бітьків, про тварин… Так народилися «Маленькие истории о большой любви». Одні – повновагові оповідання, інші – мініатюри, навіть з кількох рядків. Дивне відчуття: схоже, присутні на вечорі, як і сама авторка, вкотре прониклися тією багатогранністю й багатоликістю любові, яку дарувала їм Маріанна Гончарова, не припиняючи дякувати усім, хто прийшов на цей вечір, бо це не для неї – для Ірини Дячук…

Лариса ХОМИЧ, «Версії»

P.S. На вечорі Маріанни Гончарової 17 жовтня зібрано 7 302 гривні.

Номер карти у Приватбанку для охочих допомогти Ірині Дячук: 5168 7572 7661 0609

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *