Королеві світової сцени Соломії Крушельницькій – 150

На відзначення цієї дати – 23 вересня – у Чернівецькому художньому музеї  відбулася  лекція-презентація «Оперний світ Соломії Крушельницької». Із величною історією цієї дивовижної жінки, яку за життя було визнано найвидатнішою співачкою світу, ознайомила лекторка Валентина ЧОЛКАН, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича.

Під час заходу відвідувачі ознайомилися з тематичною виставкою  «Соломія Крушельницька: до 150-літнього ювілею оперної співачки». До слова, книги, фоторепродукції – з архіву  Валентини Чолкан.

Імпрезу завершила презентація роману Олександра Балабка «Кімоно для Баттерфляй». Літературно-художнє видання нещодавно побачило світ у чернівецькому видавничому домі «Букрек».

Крушельницька підкорила світ та завжди залишалася палкою патріоткою України. Роки її життя 1872-1952

До 150-річчя Соломії Крушельницької створено сайт про її життя: krushelnytska.mkip.gov.ua  На ньому можна почути неперевершений голос оперної Діви з Тернопілля, яка у кінці ХІХ – на початку ХХ століття була символом досконалості та неперевершеності.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *