Новопризначений голова САП уже змінив правила гри

Головні новини за тиждень від Центру протидії корупції.

Апеляційна палата ВАКС фактично відмовилася поновлювати справу “Роттердам+”. Однак одразу ж після цього лише одним своїм рішенням новий керівник САП Олександр Клименко дав шанс на життя і на розгляд цієї справи у суді. Як навіть одна чесна людина в системі на керівній посаді може міняти правила гри – розповідає Віталій Шабунін у своїй колонці для “Української правди”.

Перший тюремний вирок для екснардепа: Апеляція ВАКС засудила до трьох років тюрми колишнього депутата Сольвара. Його визнали винним у справі про незаконне отримання 361 тисяч грн компенсації за оренду житла. Більше читайте у  Телеграмі Центру протидії корупції.

Водночас Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок першої інстанції, яким експосадовця  – гендиректора Інституту титану Андрія Рачкова – відправили до в’язниці на 10 років. Його визнали винним в заволодінні майном підприємства, завдані збитки – на 1,25 млн доларів. Також більше про справу читайте в  Телеграмі ЦПК.

Верховний Суд залишив без змін вирок Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, за яким колишнього оперуповноваженого Вишгородського СБУ Ростислава Харченка засудили до 5,5 років в’язниці. Він просив 50 тисяч доларів хабаря.

Нардепу Трухіну цього тижня призначили заставу у 49,6 тисяч грн. Чому така мала сума? Йому інкримінують нетяжкий злочин (передбачає відповідальність від 2 до 4 років ув’язнення). Деталі

Троє суддів Верховного суду розпочали збір підписів за дострокове звільнення судді Львова, у якого виявили російський паспорт. Останній цього тижня зібрав суддів Касаційного господарського суду Верховного Суду, які не тільки зберегли його на посаді голови суду, а й проголосували за те, щоб Львов і надалі розглядав судові справи. Однак суддя ВС Олена Кібенко ініціювала збір підписів за дострокове звільнення Львова, яку підтримали Ганна Вронська та Іван Міщенко. Вони запропонували скликати збори суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду на 26 вересня для обговорення питання про дострокове звільнення.

НАБУ та САП повідомили голові одного з міст Київської області про підозру у завданні понад 8,7 млн грн збитків територіальній громаді. Власник недобудови запропонував придбати її для потреб міста за завищеною ціною в 24 млн грн. Ймовірно, йдеться про мера Білої Церкви, адже на початку року повідомлялося про обшуки в кабінеті та у приватному будинку міського голови Геннадія Дикого.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *