Кіна не буде…

Чернівецькі міські урядники вирішили ліквідувати кінотеатр ім. Миколайчука та створити на цій базі Центр українського кіно, де транслюватимуть ретро-фільми та сучасне українське кіно. Таке рішення ухвалили після висновків спеціальної комісії, яка вивчала ситуацію в кінотеатрі. Більше місяця він узагалі не працює. Через борги кінотеатру відключили електрику. Станом на 1 жовтня борги підприємства становили 107 тис. грн.

На базі ліквідованого кінотеатру мають створити Кіномистецький центр ім. І. Миколайчука, де, окрім показу кіно, працюватимуть студії фотохудожників, аматорського кіно, відбуватимуться творчі зустрічі тощо.

– Це був вимушений захід, аби розпочати ремонт приміщення та розрахуватися з боргами, – зазначила заступник міського голови Інна Онацька. – Критична ситуація, що склалася у кінотеатрі, існує давно і далі так тривати не могло. Нині КП не має коштів для ведення господарської діяльності. І ліквідація, і ремонт потребують значної фінансової допомоги з міського бюджету. Ми зробили попередні розрахунки. На ліквідацію потрібно – 181,5 тис. грн.

Ліквідація установи дає можливість 2 місяці виплачувати працівникам зарплату і розрахуватися з боргами. В людей збережеться трудовий стаж, вони зможуть стати на облік в центрі зайнятості. Крім того, ліквідація дає можливість теперішнім працівникам повернутися на роботу, щоправда, вже на конкурсній основі.

Ремонтні роботи у кінотеатрі планують завершити до червня 2011-го, аби відкрити оновлений Кіномистецький центр до 70-річчя від дня народження Івана Миколайчука.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *