Для онкохворих дітей зібрали понад 33 тисячі гривень

Вереснева акція Чернівецького обласного благодійного фонду «Подаруй дитині життя», який під орудою його засновника й багаторічного голови правління фонду Франца Федоровича вже понад 11 років опікується лікуванням діток з онкозахворюваннями, як завжди, не перетворилася на черговий офіційний захід із збиранням благодійних внесків, а подарувала чернівчанам яскраве свято.

Лише список української – і не тільки – естради, які виступили 17 вересня у переповненому залі Літнього театру  ЦПКіВ  ім. Шевченка Чернівців у програмі «Заради добра», вражає: народні артисти України Лілія Сандулеса, Павло Дворський, Ніна Шестакова, народний артист  Молдови Іон Суручану, театр народних традицій «Чернівчанка». Вів концерт один з найвідоміших ведучих України, народний артист України і теж, як Сандулеса і Дворський, екс-чернівчанин – Василь Ілащук.

В організації концерту взяв також участь  автор і виконавець, лауреат і переможець Всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів,  активний учасник багатьох благодійних заходів Максим  Товкач.

Кожен вихід артистів – улюбленців багатьох глядацьких поколінь – вибаглива чернівецька публіка зустрічала як давніх знайомих гучними оплесками і спільним співом з виконавцями. Разом  з Павлом Дворським і його синами співали знамениті «Стожари», яким цього року виповнилося 40 років. Довго не вщухали аплодисменти після виступу Іона Суручану, якого свого часу називали «радянським Челентано» – на що глядачі додавали: «Челентано може сховатися!».

Голова правління фонду «Подаруй дитині життя» Франц Федорович подякував артистам за підтримку хворих діток і чудовий концерт, а Максимові  Товкачу за активну участь у заходах фонду, ініціативність та розуміння вручив  подяку від правління фонду.

Благодійна ж скринька поповнилася цього разу  майже 34 тисячами гривень.

Марія КЕРЕР-ЛАСТІВКА, журналістка і працівниця Фонду, спеціально для «Версій»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *