Cкарби музичного мистецтва для чернівчан від Павла ЧЕБОТОВА

У концертах із циклу «Зі скарбниці світової скрипкової та камерної музики» відомий скрипаль, народний артист України Павло Миколайович Чеботов уже  подарував чернівчанам насолоду спілкування з вибраними сторінками творчості Вівальді, Кореллі, Моцарта, Шуберта, Грига… І кожний концерт обов’язково містив ту чи іншу «родзинку», сюрприз, виконання якого додавало нам знань з музичного мистецтва, а інколи й фантастично змінювало наше ставлення до того чи іншого композитора. І в цьому весь Павло Чеботов – не тільки чудовий виконавець, але й невтомний пропагандист музичної культури, і тут чернівчанам однозначно пощастило.

Ще один концерт цього циклу, який має відбутися вже цієї неділі, 17 березня  – це виступ народного артиста України, скрипаля  Павла Чеботова у супроводі чудового піаніста, лауреата міжнародного конкурсу Руслана Рамазанова.  Ще одне поєднання цього концерту – в самій його програмі: це будуть Бетховен і Брамс. Треба віддати належне відомому музиканту: він не втомлюється захоплюватися все новими й новими творами зі світової музичної спадщини і передавати це захоплення нам, слухачам.

От і зараз із доробку Людвіга ван Бетховена Павло Миколайович вибрав два романси й сонату до-мінор. А також, за власним визначенням скрипаля,  – «дуже круту!» – сонату ре-мінор Йоганнеса Брамса і чотири «Угорські танці» цього ж композитора. І відкриття не забарилося: коли Павло Миколайович узявся за ці доволі відомі, мало не хрестоматійні твори, і для самого себе відкрив несподіване: «Я навіть не уявляв собі, які це складні твори для виконання!» В «Угорських танцях» Брамса, стверджує Павло Чеботов, немає жодної «зайвої ноти».

Отже, недільного вечора, 17 березня, о 18:30 у залі Чернівецької філармонії на поціновувачів музичного мистецтва й прихильників музиканта Павла Чеботова очікує зустріч із несподіваним, де немає жодної зайвої ноти!

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *