Чернівецькому обласному краєзнавчому музею – 155

Чернівчани з мого покоління пам’ятають, як на початку 50-х музей працював у кількох приміщеннях Резиденції буковинських митрополитів, коли після огляду експозиції можна було пройти в парк, де вільно бігали козулі, лисички й зайці – це я бачила на власні очі. До музею ходили тоді цілими сім’ями й мало не щонеділі…

Нинішній ювілей відбувається зовсім в інших умовах, коли про флору й фауну, побут і мистецтво краю можна дізнатися, не виходячи з дому – з Інтернету.  Та Краєзнавчий музей існує, дихає, розвивається, знаходить нові форми роботи, докладаючи максимум зусиль для збереження історії нашого краю та передаючи знання про нашу минувшину наступним поколінням буковинців – адже, хто не має історії, той не має майбутнього. Недарма ж обласна представницька влада нагородила директорку музею Олену Затуловську відзнакою Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною».
Тож ми вітаємо колектив Чернівецького обласного краєзнавчого музею з поважним ювілеєм  і бажаємо, щоби люди не втрачали цікавості до безцінних експозицій музею, а сам музей і далі розвивався й поповнювався.

Лідія КОСТИНСЬКА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *