Чернівчанам показали «Приїжджого з Рангуна»

вистави

У Чернівецькому міському палаці дітей та юнацтва театр «Учні» спільно з Театром юних чернівчан показали прем’єру детективної комедії «Приїжджий з Рангуна» за сценарієм Гі Абекассіса.
– Шарль Менсоньє, промисловець з Парижу, спокійно працює собі в офісі, сьогодні у нього річниця весілля, він уже приготував коханій дружині подарунок, аж раптом секретарка Люсьєна повідомляє йому, що на прийом до нього проситься якийсь чоловік. Відвідувач заходить, каже, що він двійник промисловця, що їхні долі дуже схожі, звати Шарль Менсоньє і він з Рангуна (Бірма). Пізніше двійник зізнається, що його покинула дружина і що він смертельно хворий. Промисловець упродовж усієї вистави вірить в це і наприкінці вистави двійник штовхає підприємця на самогубство. Шарль Менсоньє пускає собі кулю в голову. Інтрига зберігалася до кінця вистави. І тільки у фіналі стає зрозуміло, що насправді промисловець імітував самогубство і залишився живим. Так він «розколов» приїжджого з Рангуна, який хотів утекти з його дружиною, – розповів режисер-постановник вистави Іван Данілін.
Олег Колянківський, актор театру «Учні», який грав Двійника, поділився враженнями:
– Вистава гралася від душі, правдиво, без перегравань. Найважче було витримувати температуру прожекторів, що створювало певний дискомфорт. Ми готували виставу близько місяця. Можна сказати, що це наш рекорд: так швидко виставу ми ще не ставили. Відчувалося, що глядач ловить кожне слово, підтримує актора своєю енергетикою. А це для актора – найголовніше. Я отримав велике задоволення від гри, від вистави, від спілкування з глядачами після вистави.
Глядачам вистава теж сподобалася: вони гучно аплодували акторам та кричали «Браво!!!».
Варто сказати, що вистава була благодійною. За словами режисера-постановника вистави Івана Даніліна, на виставі в Народному драматичному театрі при Центральному палаці культури м. Чернівці, впав і сильно травмувався один з їхніх акторів. Наразі він лежить у лікарні. Всі кошти від продажу квитків на виставу ми передамо йому на лікування.
Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *