За минулі вихідні в Чернівецькій області виникло 6 пожеж

За минулі вихідні в Чернівецькій області виникло 6 пожеж. На одній із пожеж загинула пенсіонерка, на іншій пожежі 31-річну жінку врятували працівники МНС.

У с. Романківці Сокирянського району через порушення правил експлуатації пічного опалення виникла пожежа у помешканні місцевої мешканки. Старенька проживала у будинку сама, тож саме її шукали у задимленій кімнаті рятувальники Сокирянського райвідділу МНС та працівники сільських пожежних команд із Романківців та Сербичан. Тіло бабусі виявили поблизу вікна вже без ознак життя, вона задихнулася внаслідок отруєння чадним газом.

Також через порушення правил експлуатації пічки пожежа виникла у помешканні жителів с. Тарасівці Новоселицького району. На щастя, цього разу трагедії вдалося запобігти. Рятувальники вивели на свіже повітря 31-річну дочку господаря помешкання, жінку із опіками 1-2 ступеня правої кисті та правої стопи медики доправили до районної лікарні.

У с. Валяво Кіцманського району горіла прибудова до житлового будинку. Завдяки оперативності кіцманських рятувальників МНС вдалося не допустити поширення вогню на житловий будинок.

В неділю пожежі виникли у житлових будинках мешканців сіл Бочківці Хотинського району та Бабин Кельменецького району. В першому випадку пожежу спричинило порушення правил пожежної безпеки при монтажу та експлуатації електромереж, а у другому – порушення правил експлуатації опалювальної печі. Лише завдяки оперативності рятувальників місцевих підрозділів МНС вдалося не допустити людських жертв та втрати майна.

Буковинські рятувальники МНС наголошують, що кожна друга пожежа виникає через людський фактор. Недотримання елементарних вимог пожежної безпеки може коштувати людям втрати майна чи, що найстрашніше спричинити загибель людини!

Центр пропаганди ГУ МНС в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *