Як не стати жертвою злочинців у новорічну ніч: поради криміналістів

До довгоочікуваної новорічної ночі залишаються лічені дні. Криміналісти радять, як не потрапити в халепу під час святкування. Адже новорічна ніч – це золотий час для грабіжників та аферистів.

Їдете зустрічати Новий рік до знайомих чи родичів? Подбайте про свою домівку.

Шахраї тільки й чекають, коли ви залишити свою домівку. Ось тоді то в них вся ніч попереду. Сусідів теж може не бути вдома. Якщо ви будете хвалитися своїми планами на новорічні свята у соцмережах, то злодіям взагалі напружуватися і шукати жертв не доведеться.

Плануєте зустрічати Новий рік біля головної ялинки вашого міста? Будьте дуже обережні.

По-перше, натовп – це улюблене місце кишенькарів. По-друге, обікрасти вас можуть навіть Діди Морози і Снігурки. Обнімуть гарно, ніби для фото . А насправді руки полізуть за здобиччю. І, звісно ж, бажаючих випити з вами за Новий Рік не бракуватиме. Тільки не ведіться на халявне шампанське чи щось міцніше від незнайомців. Бо шахраї підсипають в нього снодійне чи клофелін.

У новорічну ніч в жодному разі не ловіть машину на вулиці.  Краще дочекайтеся таксі.

Під виглядом таксистів у період свят дорогами роз’їжджають аж ніяк не таксисти, а справжні злочинці. Вони можуть завезти вас Бог знає куди, обікрасти, викинути в лісі, а дівчат ще й з зґвалтувати. Тож краще замовляти машину у перевірених службах таксі.

Як не стати жертвою злочинців у новорічну ніч:

– Їдете з дому на Новий Рік – не залишайте в оселі нічого цінного, особливо гроші і прикраси. Відвезіть все до родичів чи друзів. Або ж залиште на зберігання у банку.

– Установіть в оселі сигналізацію та камери спостереження.

– Не хваліться своїми планами на новорічні свята у соцмережах.

– Під час масових гулянь на площах біля міських ялинок не випивайте з незнайомими людьми. Вам можуть підлити до напоїв сильне снодійне або якусь отруту та обікрасти.

– У людних місцях телефони і гроші тримайте у внутрішніх кишенях.

– У новорічну ніч не ловіть машину на вулиці. Замовляйте таксі тільки в перевірених службах.

За матеріалами “Факти ICTV”

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *