Україна. Злочини та події на 15 лютого 2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 322 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 835 (42,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – вісім вбивств, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 37 пограбувань, сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 34 особи. У правопорушників вилучено пістолет, п’ять обрізів мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 570 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 83 особи, у яких вилучено 168,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 754 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 підозрювану особу.

Протягом минулої доби порушено 58 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 18 – у сфері службової діяльності, у тому числі два – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 80 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 15 осіб загинули та 109 – травмовані.

У Харківському районі Харківської області у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 66-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 30-річного чоловіка без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що він удень 13 лютого в зазначеному будинку убив ножем господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Солом’янському районі міста Києва наприкінці січня у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 58-річну безробітну жінку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 38-річного безробітного жителя Київської області. Попередньо встановлено, що він увечері 27 січня, з метою крадіжки, зайшов до будинку потерпілої, завдав смертельних тілесних ушкоджень господарці й викрав вироби із золота.

У місті Соледарі Артемівської міськради Донецької області на вулиці було знайдено мертвою з травмою голови 35-річну безробітну місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 29-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 12 лютого на вулиці зазначеного міста завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, й забрав мобільний телефон та вироби із золота. Викрадене вилучено.

У Білгород-Дністровському районі Одеської області 52-річний місцевий житель під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілом з обрізу мисливської рушниці поранив у руку свого 47-річного односельця й на автомашині ВАЗ останнього втік. Вжитими заходами зловмисника затримано. Потерпілого госпіталізовано. Автомашину знайдено.

У Дніпропетровському районі Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 42-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 40 грамів героїну.

У місті Донецьку в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано чотирьох місцевих жителів та жителя селища Старобешевого Донецької області, віком від 28 до 40 років, усі без постійного місця роботи, троє з них раніше судимі, за місцем проживання яких вилучено один кілограм макової соломки, 150 грамів марихуани та 60 мілілітрів ацетильованого опію.

У Святошинському районі міста Києва міліцією затримано 36-річного безробітного киянина, у якого вилучено 1,5 грама героїну.

У місті Ірпіні Київської області працівниками міліції затримано 46-річного громадянина Федеративної Республіки Німеччини, з автомашини якого вилучено 41,4 грама гашишу.

У Любашівському районі Одеської області на автодорозі поблизу села Демидівки міліцією затримано 36-річного жителя обласного центру, з автомашини якого вилучено 102,9 кілограма макової соломки.

У Донецьку працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб Державної податкової інспекції одного з районів зазначеного міста. Вони підробили документи, на підставі яких через універсальну біржу реалізували об’єкт нерухомості відкритого акціонерного товариства (знаходився в податковій заставі). Таким чином державі завдано збитки на суму 676 тисяч гривень. Прокуратурою міста Донецька порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано працівника інспекції з благоустрою Одеської міськради, який вимагав та отримав одну тисячу гривень хабара від місцевої жительки за непритягнення її до адміністративної відповідальності за проведені ремонтно-будівельні роботи без відповідних дозвільних документів. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою міста Одеси порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який шляхом шахрайства незаконно отримав в акціонерному банку кредит у сумі 200 тисяч гривень. Слідчим відділом Полтавського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

У Сумах працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито місцеву жительку, котра в березні минулого року отримала від жительки зазначеного міста 80 тисяч гривень нібито для подальшої передачі їх у якості хабара посадовим особам Сумської міськради за вирішення питання щодо приватизації нежитлового приміщення. Прокуратурою міста Сум порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.369 (давання хабара) КК України.

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *