Україна. Злочини та події 1 лютого 2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 726 заяв про злочини. Вжитими заходами 974 (35,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 23 пограбування, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено пістолет, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 42 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 21 особу, у яких вилучено сім кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 789 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 підозрюваних осіб.

Протягом минулого тижня порушено 1987 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 873 – у сфері службової діяльності, у тому числі 161 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 66 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких дев’ять осіб загинули та 73 – травмовані.

У Макарівському районі Київської області в квітні минулого року в своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 76-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 40-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 18 квітня 2008 року в згаданому будинку дерев’яною палицею вбив потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У місті Краматорську Донецької області у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 40-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 18-річного учня професійно-технічного училища, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 28 січня в будинку потерпілого завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час раптово виниклої сварки.

У місті Селидовому Донецької області у своєму будинку було знайдено мертвою з рубаною раною голови 64-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано її 37-річного безробітного сина. Попередньо встановлено, що він увечері 31 січня в зазначеному будинку завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Петропавлівському районі Дніпропетровської області у будинку за місцем свого проживання 14-річний учень загальноосвітньої школи, унаслідок необережного поводження із зареєстрованою мисливською рушницею, яка належить його батькові, мимовільним пострілом завдав дробове поранення голови 17-річному місцевому жителю, учню професійно-технічного училища. Потерпілого було госпіталізовано до лікарні, де він невдовзі помер. Зброю вилучено.

У Старовижівському районі Волинської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано жителя міста Яворів Львівської області та жителя згаданого району та області віком відповідно 23 та 20 років, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони увечері 31 січня, з метою пограбування, завдали смертельних тілесних ушкоджень 52-річному приватному таксисту й заволоділи його автомобілем.

У Закарпатській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб приватного підприємства, які під час забудови та облаштування у місті Ужгороді одного з комунальних підприємств порушили вимоги проектної документації – зменшили кількість необхідних металевих конструкцій та використали неякісні й більш дешеві матеріали, унаслідок чого привласнити майже 200 тисяч гривень, що належали Ужгородській міській раді. Прокуратурою міста Ужгорода порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державної холдингової компанії. Вони уклали завідомо невигідні договори з товариством з обмеженою відповідальністю про постачання на шахту акумуляторних батарей (фактично поставлялися акумулятори, непридатні для використання, з підробленими сертифікатами якості). Унаслідок цього ДХК завдано збитки на суму 205,7 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства. Вони упродовж 2002-2003 років не сплачували до бюджету податок на додану вартість та інші обов’язкові платежі. У результаті вказаних дій державний бюджет недоотримав 386,7 тисяч гривень. Прокуратурою Хмільницького району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора державного підприємства, який у грудні 2007 року, без дозволу Мінпромполітики України, реалізував недобудований дев’ятиповерховий житловий будинок, чим завдав збитки державі на суму 111,6 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб сільськогосподарського кооперативу, які в лютому 2006 року надали до управління агропромислового розвитку Чернівецької обласної державної адміністрації неправдиву інформацію щодо придбання 110 тисяч кущів смородини й незаконно отримали з державного бюджету 153 тисячі гривень дотації на підтримку виробництва рослинної продукції. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

Департамент зв’язків з громадськістю МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *