СБУ викрила зловмисників, які розікрали мільйони антиповеневих коштів на Буковині

Служба безпеки України викрила схему розкрадання бюджетних коштів, призначених для ліквідації наслідків масштабної повені 2020 року. За висновками експертизи, на ремонті доріг тільки в одному з районів Чернівецької області зловмисникам вдалося привласнити 2,9 млн грн. Це майже половина виділеної лише для одного з об‘єктів будівництва суми.

Як встановило слідство, протиправну схему організував керівник одного з місцевих приватних підприємств та декілька посадовців.

Влітку 2020 року місцева влада уклала з підприємцем угоду на проведення капітального ремонту пошкоджених повінню доріг. Загальна сума контракту становила понад 6,8 млн грн.

Зловмисник вносив завідомо недостовірні відомості в акти виконаних робіт і таким чином завищував їх об’єми та вартість. І хоча контракт не був виконаний у повному обсязі, двоє причетних до оборудки працівників технагляду підписали підроблені документи.

У ході обшуків, проведених за місцями роботи й мешкання обох посадовців та підприємця, правоохоронці вилучили проєктно-кошторисну та фінансово-договірну документацію, а також мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Наразі правопорушникам оголошено про підозру за ч.4 ст.358 (використання підроблених документів), ч.2 ст.366 (службове підроблення) та ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)  Кримінального кодексу України.

Викриття протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Чернівецькій області спільно з управлінням стратегічних розслідувань, слідчими Національної поліції та за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Пресслужба СБУ в Чернівецькій області

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *