Оцінювачі-хабарники мають залишитися в минулому і… в буцегарнях

Як встановило слідство, ще 2017 року Чернівецька міська рада звернулася за послугами до оцінювача земельних ділянок, щоби визначити ринкову вартість належної територіальній громаді ділянки землі загальною площею понад 19 га з метою її подальшого продажу підприємству для  розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель. Діючи в інтересах суб’єкта господарювання, оцінювачка значно занизила вартість землі. Ділянку було продано за понад 41 млн грн, що на 27 млн грн менше, ніж її реальна вартість. Як наслідок, територіальна громада Чернівців зазнала значних фінансових збитків – 27 мільйонів гривень! І це тільки на одній ділянці!

Отож цими днями за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно оцінювачки земельних ділянок, яка зловживала своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам (ч. 3 ст. 365-2 КК України), повідомила пресслужба відомства.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу обласного Управління СБ України.

 

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *