НАЗК направило до суду 99 адмінпротоколів, серед них – на чотирьох нардепів

 

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за два тижні склало та направило до суду 99 адміністративних протоколів. Серед інших – на чотирьох міських голів, які не гребували особистим голосуванням за встановлення собі зарплатні чи навіть преміювання себе, улюблених.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

За ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів складено й направлено до суду 72 протоколи стосовно осіб, серед яких є четверо міських голів.

Зокрема, це Анатолій Кушнір, Жмеринський міський голова (не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів, преміювавши самого себе, 8 протоколів); Володимир Коваленко, Новокаховський міський голова (взяв участь у розгляді проекту рішення про умови оплати праці самого себе); Наталія Баласинович, Васильківський міський голова (взяла участь у розгляді та голосуванні за проєкт рішення про умови оплати праці міського голови) та Андрій Балога, Мукачівський міський голова (голосував на засіданні міської ради за проєкт рішення про умови оплати праці міського голови, 2 протоколи).

Також серед цих 72-х протоколів – стосовно двох народних депутатів України: Артема Нагаєвського (двічі звернувся до Міністерства внутрішніх справ України із депутатським зверненням,  у  якому порушувалось питання, що становило його приватний інтерес, 2 протоколи) та  Іллі Киви (звернувся депутатським зверненням з питанням, що становило його приватний інтерес, до т.в.о. Директора Державного бюро розслідувань).

Ще два  протоколи було складено за ознаками порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків. Йдеться про нардепа Максима Гузенка, який, обіймаючи посаду народного депутата України, одержав у 2020 році від юридичної особи подарунок у вигляді комплексу послуг (проживання, авіапереліт, харчування, послуги по конференції, екскурсійне   обслуговування, транспортне обслуговування, страхування), вартість якого перевищує один прожитковий мінімум для працездатних осіб, та народну депутатку Іванну Климпуш-Цинцадзе, колишню Віце-прем’єрку з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. Обіймаючи посаду Віце-прем’єр-міністра, вона отримала подарунок у вигляді послуги (авіапереліт), вартість якої перевищує один прожитковий мінімум для працездатних осіб.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *