На Буковині ліквідовано черговий канал переправлення ухилянтів за кордон

Троє буковинців, серед яких і майстер лісу «Чернівецького лісгоспу», організували канал нелегальної міграції. Схема працювала спеціально для тих осіб, які підлягають мобілізації під час воєнного стану, але бажають уникнути її. Охочих ухилитися від мобілізації  організатор –  28-річний буковинець – шукав через особисті зв’язки, а решта учасників злочинної групи допомагала переправити їх через державний кордон до ЄС поза пунктами пропуску. Тариф на такі послуги становив 3,5 тис. євро з особи.

«Ділки» супроводжували громадян України, що намагалися незаконно покинути територію держави, на різних етапах. Один брав кошти, які потім ділив між учасниками групи, інший – довозив до кордону, а третій – переводив пішим ходом до Румунії.

Учасників схеми затримано «на гарячому» – прямо на польовій дорозі в напрямку держкордону під час розрахунків за протиправні «міграційні послуги».

Усім трьом фігурантам оголошено підозру за ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

Триває досудове розслідування у вказаному провадженні, яке  здійснюють слідчі 5 слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Чернівецькій області та 31 прикордонного загону імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *