Лікарняний лист за 20 тисяч гривень

Україна. Резонансні злочини та події на 28.02.2009 р.

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 765 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 208 (46,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 53 пограбування, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 35 осіб. У правопорушників вилучено три пістолети, три обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 800 г вибухівки та понад 1,1 тис. набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 88 осіб, у яких вилучено 28,1 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 193 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 37 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 463 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 222 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 691 дорожньо-транспортну пригоду, у яких 11 осіб загинули та 99 – травмовані.

У місті Новомосковськ Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох громадян Грузії. Попередньо встановлено, що вони ввечері 27 лютого в згаданому місті зламали замки вхідних дверей, проникли до квартири місцевого жителя, й викрали 2 тис. грн. та вироби із золота.

У місті Донецьк в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Грузії (в Україні перебуває нелегально). Попередньо встановлено, що він увечері 29 січня на вулиці відібрав сумочку в місцевої жительки.

У місті Енергодар Запорізької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 13 грудня минулого року в квартирі місцевої жительки під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем господарку.

В місті Ясинувате Донецької області 21 лютого на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, пенсіонера. Попередньо встановлено, що він уранці 20 лютого в будинку потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем господаря.

У місті Одеса в результаті проведення спеціальної операції затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 25 лютого організував викрадення місцевої жительки, й за звільнення вимагав від її матері 300 тис. доларів США. Заручницю звільнено.

В одному з селищ Кіровоградської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони вдень 24 лютого на вулиці згаданого села заподіяли смертельні тілесні ушкодження місцевому жителю й викрали в нього 50 гривень.

В одному з селищ Донецької області 27 лютого затримано місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона годину тому у своєму будинку мимовільним пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці поранила в груди місцеву жительку.

В одному з селищ Волинської області за місцем проживання місцевого жителя, вилучено револьвер “Наган” та 184 патрони до різної зброї.

У місті Дніпропетровськ на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено пістолет ТТ та два патрони до нього.

В одному з селищ Луганської області 27 лютого на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 200 г вибухівки.

У Кривому Розі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника лікарні. Він вимагав та отримав 20 тис. грн. хабара від місцевого жителя за закриття йому лікарняного листа із зазначенням ступеня інвалідності та направлення документів для оформлення регресних виплат. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітницю податкової інспекції. Вона вимагала та отримала 2 тис. грн. хабара від приватного підприємця за видачу їй свідоцтва про сплату єдиного податку. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито громадянина Сирійської Арабської Республіки. Він у вересні минулого року уклав угоду з товариством з обмеженою відповідальністю на придбання 6,6 тис. т продовольчої пшениці (на загальну суму 12,3 млн. гривень), яку в подальшому намагався вивезти за межі України без проведення оплати. У якості забезпечення оплати, правопорушник надав підроблені документи на право власності на об’єкт незавершеного будівництва, який будувався за кредитні кошти та фактично належав банківській установі. Органами слідства МВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.15 та ч.4 ст.190 КК України (замах на злочин й шахрайство).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника відкритого акціонерного товариства. Він, без погодження з Міністерством вугільної промисловості України (являється засновником і єдиним акціонером), реалізував приватному підприємству вугілля на загальну суму 775,3 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника приватного підприємства та місцеву жительку. Вони підробили рішення районної ради та технічні паспорти, які надали до суду, що стало підставою для винесення рішення суду на їх користь. У подальшому, використовуючи вказане рішення суду, правопорушники, шляхом шахрайства, заволоділи земельною ділянкою загальною площею 0,17 га, чим завдали збитки територіальній громаді на суму 3,06 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 та ч.3 ст.358 КК України (шахрайство та підроблення документів, печаток бланків їх збут, використання підроблених документів).

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника пересувної механізованої. Він вимагав та отримав 10 тис. грн. хабара від директора приватного підприємства за надання йому в оренду складського приміщення. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

Департамент зв’язків з громадськістю МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *