Україна – космічна держава і Леонід Каденюк готовий до чергового польоту

О. В. Петров, голова правління УМАКО "Сузір'я", Л.К. Каденюк, льотчик-космонавт, Герой України, С.О. Дячков, виконавчий директор УМАКО «Сузір’я»

3 листопада 2011р. у музеї авіації та космонавтики клубу юних техніків “Кварц” в рамках наукової конференції “Дослідження Всесвіту: минуле, сучасне, майбутнє” відбулося відкриття залу “Україна – космічна держава”.
Учасників конференції зустрічали юні сузір’ївці, переможці Всеукраїнських конкурсів “Мирний космос” та “Космічні фантазії”, Всеукраїнського колоквіуму школярів «Космос. Людина. Духовність».
В. Гречнєв, один з засновників музею, ознайомив присутніх з історією повітроплавання, експозицією поштових марок та листівок, моделями літаків різних часів. В.В. Яценко, завідувач Чернівецьким музеєм авіації і космонавтики, розказав про космічну експозицію музею.

Герой України Л.К. Каденюк перерізав синю стрічку відкриття нової експозиції “Україна – космічна держава”.
Питання стосовно космічного майбутнього України задавали під час прес-конференції до Е. І. Кузнєцова, радника Голови Державного космічного агентства України, Б.Г. Лапідуса, заступника директора Київської філії Національного центру аерокосмічної освіти молоді України, Л.К. Каденюка, льотчика-космонавта, Героя України, С.О. Дячкова, виконавчого директора УМАКО “Сузір’я”, О. В. Петрова, голови правління УМАКО “Сузір’я” .
Будь-яка держава не може бути сучасною, якщо вона не займається космічними технологіями. І Україна дійсно є космічною державою. Також Україна входить у шістку держав, які мають повний цикл виробництва космічної техніки. Кабінет Міністрів України схвалив Концепцію реалізації державної політики у сфері космічної діяльності на період до 2032 року. І якщо в майбутньому постане питання про політ українського космонавта, то це будуть міжнародні проекти і міжнародні екіпажі. Цим шляхом зараз йде більшість країн. Л.К. Каденюк запевнив, що готовий до чергового польоту. Також були питання і про психологічні експерименти, що описані у книзі Каденюка «Місія – космос», про нові конкурси УМАКО “Сузір’я”. Адже важливе питання – це підготовка молодих працівників аерокосмічної галузі. Гості подарували чернівецькому музею книги, журнали, плакати.
І, звичайно, було багато автографів і фотографій на пам’ять про незабутню зустріч і подію.

4 листопада у Червоній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулося пленарне засідання конференції.
https://versii.cv.ua/i/ukrajina/doslidzhennya-vsesvitu-mynule-suchasne-majbutnje/15220.html

Фото з сайту ДКА України
За традицією - фото на пам'ять на сходах музею ( це фото з сайту ДКА України)

Тетяна Спориніна, «Версії»,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 коментарі “Україна – космічна держава і Леонід Каденюк готовий до чергового польоту”