Євромайдан у Чернівцях. 19.01.2014. Протест проти законів, прийнятих 16 січня

maidan03

Представники двох провладних парламентських фракцій у приміщенні Верховної Ради 16 січня 2014 р. проголосували за законопроект №3879 «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» та дев’ять інших законопроектів.
Всі ці рішення були прийняті з ігноруванням принципів верховенства права, грубими процедурними порушеннями та направлені на звуження змісту та обсягу конституційних прав і свобод громадян України.
Таким чином, народні депутати, які приймали це рішення, порушили Конституцію України та Закон «Про Регламент Верховної Ради України».
Прийняті «закони» посягають на право громадян України на справедливий суд.
Всупереч статтям 121 та 129 Конституції значно розширюються повноваження прокурора щодо звернення до суду. Прокурор отримав виняткові повноваженнями в судовому процесі, які відсутні у інших сторін, чим ігнорується конституційний принцип рівності сторін перед законом і судом.
Законопроект №3879 запроваджує неприпустимі для демократичної держави інструменти обмеження права громадян на доступ до інформації.
Визначення «екстремістської» діяльності, що міститься в законопроекті №3879, є занадто широким та розмитим, і може бути підставою для заборони утворення та діяльності громадських організацій, що прямо суперечить ст. 37 Конституції України, яка містить закритий перелік таких підстав.
Повернення кримінальної відповідальності за наклеп є підставою для тотального обмеження гарантованого ст.34 Конституції права на свободу думки і слова та вільне вираження своїх поглядів і переконань. Криміналізація наклепу принципово суперечить Європейській конвенції про захист прав людини і є механізмом запровадження цензури в засобах масової інформації.

Національний університет «Києво-Могилянська академія»
Центр політико-правових реформ
Інформація з сайту Національний університет «Києво-Могилянська академія» – http://ukma.edu.ua/index.php/news/1112-zaiava-shchodo-podii-u-verkhovnii-radi-ukrainy-16-sichnia-2014-r

maidan04

maidan01

maidan02

maidan06

maidan07

maidan08

maidan09

maidan10

maidan11

maidan12

maidan13

maidan14

maidan15

maidan16

maidan18

maidan17

maidan19

maidan20

maidan21

maidan22

maidan23

maidan24

maidan25

maidan26

maidan27

maidan28

maidan05

maidan30

maidan29

maidan32

maidan31

maidan33

maidan34

maidan35

maidan36

Молитва за Україну

Боже великий, єдиний,
Нам Україну храни,
Волі і світу промінням
Ти її осіни.
Світлом науки і знання
Нас, дітей, просвіти,
В чистій любові до краю,
Ти нас, Боже, зрости.
Молимось, Боже єдиний,
Нам Україну храни,
Всі свої ласки-щедроти
Ти на люд наш зверни.
Дай йому волю, дай йому долю,
Дай доброго світу,
Щастя дай, Боже, народу
І многая, многая літа.

Олександр Кониський

Тетяна Стрільчик, «Версії»,
фото автора і SergiyS

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *