V Всеукраїнський форум «Вчитель–новатор»

Forum_Kocharyan_Sporynina

3 квітня 2014-го у Києві відбувся V Всеукраїнський форум «Вчитель–новатор». Захід проводився компанією «Майкрософт Україна» за підтримки Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОН України, відповідно до Меморандуму про співпрацю на 2013-2018 роки між МОН України та компанією «Майкрософт Україна».

Forum_05

Захід спрямований на опанування освітянами сучасних педагогічних та інформаційно-комунікаційних технологій, підтримку роботи педагогів з розробки та впровадження мультимедійних програмних засобів навчання та ознайомлення з передовими новітніми технологіями роботи вчителів для підвищення рівня загальної середньої освіти в Україні.

Forum_03

Довідка
Переможцями Десятого Всеукраїнського конкурсу «Вчитель-новатор» стали:
1. Борзенко Алла, ЗОШ І-ІІІ ст., с. Безіменне Донецької області;
2. Войчишин Олександра, державна гімназія, м. Заліщики Тернопільської області;
3. Гончар Наталія, ЗОШ І-ІІІ ст., с. Зеленівка Запорізької області;
4. Косован Тамара, СШ № 2 ім. О.М.Кота, м. Токмак Запорізької області;
5. Мотурнак Євген, ліцей № 100, м. Дніпропетровськ;
6. Пасічник Оксана, школа-гімназія «Сихівська», м. Львів;
7. Пугач Наталя, вище професійне училище № 7, м. Кременчук Полтавської області;
8. Телішевська Ліля, ЗОШ № 99, м. Львів;
9. Хіль Ольга, гімназія № 8, м. Одеса;
10. Яценко Олена, ДСЗШ № 135, м. Донецьк;
У номінації «Найактивніша школа» сертифікат і подарунок від партнерів компанії «Панасонік Україна» отримав Луганський навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів – колегіум № 36», м. Луганськ.
У номінації «Відкритий світ» переможцем стала Григор’єва Людмила, СШ № 3, м. Гадяч Полтавської області.
Гран-прі конкурсу отримали Кравченко Ліна, Запорізький Січовий колегіум-інтернат, м. Запоріжжя та Телішевська Ліля, ЗОШ № 99, м. Львів.
Вітаємо переможців конкурсу «Вчитель-новатор». Учасники конкурсу обмінялися новими цікавими ідеями, планами, творчими проектами.

Forum_06

V Всеукраїнський форум «Вчитель–новатор» проходив в офісі компанії «Майкрософт Україна». Атмосфера поваги, довіри, успіху, партнерської співпраці – ось те, що всі ми, учасники Форуму, відчували протягом всього заходу.

Maidan
До реєстрації учасників форуму залишався час, тож з вокзалу я одразу побігла на Майдан.
Більше світлин за посиланням: https://versii.cv.ua/pohlyad/kiyivskij-majdan-3-04-2014-z-nami-bog/27745.html

Maidan1

maidan_03_04_01

До офісу компанії «Майкрософт Україна» прибула завчасно.
Forum_01
Перша приємна несподіванка – бейджик з зеленою стічкою, по секціях, (а були ще жовті, червоні та сині) з програмою всього заходу. Зручно і компактно.

Forum_Kocharyan_1

Перша розмова – з Артуром Кочаряном, координатором освітніх програм. Щоразу дивуюся, як він устигає всім приділити увагу, розпитати, порадити, підтримати і, крім того, так майстерно і невимушено координувати проведення всього заходу. Адже тільки я одна у приватному листуванні дізнавалася стільки різних дрібничок у пана Артура напередодні Форуму.

Forum_Sporynina
Усі віртуальні зустрічі перетворилися на реальні. Це теж якесь особливе відчуття перетворення зі споглядача подій на їхню дійову особу.

Hurtenko
З Лесею Хуртенко, давньою колегою по роботі в програмі «АЙОРН в Україні», хіміком, заступником директора з навчально-виховної роботи Смілянського природничо-математичного ліцею ми заздалегідь обговорювали нашу зустріч, побачивши одна одну в коментарях на форумі Microsoft Partners in Learning. Вже у Києві ми за велінням долі опинилися в одній групі із зеленими стрічками бейджика і разом, в одній команді, проектували найвищу в нашій групі башту із соломинок.

Forum_08
Привітання організаторів: Артура Кочаряна, Світлани Муравей (компанія Panasonic).

Forum_09

Далі огляд робіт переможців Світланою Литвиновою, директором методичного центру інформаційних технологій в освіті Управління освіти Оболонського району м.Києва.

Forum_10

Forum_11

Forum_12

Forum_13

Forum_15
Про розвиток електронного освітнього середовища розповідала Тамара Пушкарьова, заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України.

N_Morze
Наталія Морзе, проректор з інформаційних технологій університету імені Бориса Грінченка, проаналізувала головні аспекти сучасної української освіти і познайомила з деякими сучасними методиками проведення навчання.
Дуже цікавим для мене було ознайомлення з PISA – Міжнародною програмою з оцінювання освітніх досягнень учнів.

Forum_16
Жваву дискусію спричинило також обговорення питань персоналізованого навчання.

Forum_17

Forum_18

Forum_20
З інтересом слухали про враження пані Наталії Морзе від впровадження ІКТ в одній із британських шкіл, де відмовилися від класно-урочної системи навчання. Школа майбутнього? Не знаю. Але повчитися у такій школі я хотіла б.

Forum_19
Windows 8.1 у навчанні, хмарні сервіси та електронна комунікація учителя з учнем — ці теми теж були привабливими для учасників, та може для деяких (я про себе) й трохи захмарними. Та мріяти не забороняється…
Forum_21

Forum_22

Forum_23

Forum_0

Forum_24

Forum_31
Інтерактивна робота в групах сприяла водночас і більш тісному знайомству, навчанню і своєрідному відпочинку. Очільником нашої групи був Роман Рудюк, керівник програми «Партнерство в навчанні» компанії «Майкрософт Україна».
Forum_41

Forum_32

Forum_33

Forum_34

Forum_35

А приз – чашка із секретом і з логотипом компанії «Майкрософт» – вже зараз, удома, в Чернівцях, спонукає не тільки насолоджуватися ароматом кави, але й надихає: збираюсь реалізувати аж два проекти: екологічний – «Лебеді Чорториї» (як без них?) і другий – «Як стати астрономом-любителем».
Forum_51

Forum_52

Forum_54

Forum_53

Вдячна організаторам, учасникам V Всеукраїнського форуму «Вчитель – новатор» за професійність, творчість і позитивні та перспективні плани майбутнього освіти України.

Forum_Sporynina_T

Тетяна Спориніна,
Київ, 3.04.2014, фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 коментарів “V Всеукраїнський форум «Вчитель–новатор»”