Світові чемпіони – з Буковини

Буковинці повернулися з Бєлграду (Сербія), де відбувся чемпіонат світу з панкратіону серед дорослих. Спортсмени привезли з собою медалі найвищого ґатунку.

Вперше в історії панкратіону у чемпіонаті взяли участь представники 27 країн з усіх п’яти континентів. Змагання проходили за трьома видами: агон, граплінг та комбат граплінг. Збірна команда Україна вже вкотре стала чемпіоном в розділі агон.

У складі української команди виступали двоє буковинців – Олександр Доскальчук (студент Чернівецького національного університету, факультету фізичної культури та здоров’я людини, тренер – Петро Горюк) та Анна Беженар (тренер – Ігор Наконечний), які в червні 2011 р. здобули золото на Чемпіонаті Європи в Одесі.

Цього разу Анна Беженар здобула для України 2дві золоті нагороди у розділі агон і комбат граплінг у ваговій категорії до 55. А Олександр Доскальчук в розділі комбат граплінг достроково переміг італійця, який був чинним чемпіоном світу. У вирішальному поєдинку буковинець програв декілька балів росіянину, залишившись на почесній другій позиції.

– Будемо сподіватися на успіх наших земляків і в майбутніх світових змаганнях. А наразі четверо спортсменів Чернівецької федерації панкратіону готуються до Фіналу Кубка Світу та шестеро спортсменів молодіжної збірної готуються до Чемпіоната Світу серед молоді, які проходитимуть у листопаді, в місті Тамас (Угорщина), – каже тренер Ігор НАКОНЕЧНИЙ.

Вл. Інф.

буковинські чемпіони - Олександр Доскальчук і Анна Беженар


 Довідка «Версій»

Панкратіон – відроджений древній вид єдиноборства, який вперше був включений до програми Олімпійських ігор Древньої Греції ще 648 року до нашої ери.

Нині атлетам дозволяється використовувати практично весь арсенал технічних дій боротьби вільної, греко-римської, самбо, дзюдо, східних єдиноборств, боксу і кікбоксингу. До речі, саме панкратіон ліг в основу «боїв без правил».

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *