За підсумками 2018/2019 маркетингового року в Україні вироблено 1,82 млн тонн цукру, що на 15% менше, ніж роком раніше, повідомив «БізнесЦензор». А експортувала Україна за 2018-ий майже 600 тис. тонн цукру. Загалом у сезоні працювали 42 цукрові заводи, які переробили 13,6 млн тонн цукрового буряку, що майже на 10% менше, ніж торік – через зменшення посівних площ та кількості вирощеної сировини, пояснюють у об’єднанні «Укрцукор». Ще однією причиною зменшення виробництва цукру стала низька якість сировини. 2018-го аграрії отримали рекордний врожай цукрового буряку, однак цукристість була мало не найнижчою: 16,47%. Лідером у виробництві цукру традиційно стала Вінницька область. На другому місці Тернопілля. Замикає трійку найбільших виробників Полтавщина. Буковина до цього переліку не потрапила, хоча всі ми пам’ятаємо, що цукрозаводи на Буковині були мало не в кожному райцентрі і в самих Чернівцях теж.
Вам також може сподобатися
На даний час фізичні особи-українці можуть ввозити в Україну готівку на суму понад еквівалент 10 тисяч євро за наявності відповідних документів Національний […]
або Про дороги, які нам обирають Елементарна математична задачка: автомобілісти купують машини і сплачують мито, придбавають бензин, у ціні на який закладені […]
«Батьківщина» передала міністру внутрішніх справ України заяву про злочин щодо зриву підготовки до опалювального періоду. Штучно створена енергетична криза зумовить мільярдні збитки […]
Та селяни все ж сподіваються хоч на якийсь зиск від «випадкового об’єднання» Яке б об’єднання не уявляли собі свого часу мешканці […]