За підсумками 2018/2019 маркетингового року в Україні вироблено 1,82 млн тонн цукру, що на 15% менше, ніж роком раніше, повідомив «БізнесЦензор». А експортувала Україна за 2018-ий майже 600 тис. тонн цукру. Загалом у сезоні працювали 42 цукрові заводи, які переробили 13,6 млн тонн цукрового буряку, що майже на 10% менше, ніж торік – через зменшення посівних площ та кількості вирощеної сировини, пояснюють у об’єднанні «Укрцукор». Ще однією причиною зменшення виробництва цукру стала низька якість сировини. 2018-го аграрії отримали рекордний врожай цукрового буряку, однак цукристість була мало не найнижчою: 16,47%. Лідером у виробництві цукру традиційно стала Вінницька область. На другому місці Тернопілля. Замикає трійку найбільших виробників Полтавщина. Буковина до цього переліку не потрапила, хоча всі ми пам’ятаємо, що цукрозаводи на Буковині були мало не в кожному райцентрі і в самих Чернівцях теж.
Вам також може сподобатися
Тепер користувачі стаціонарних телефонів будуть оплачувати дзвінки за новими тарифами. Проте за підключення телефону ціну не будуть збільшувати. З 1 січня 2019 […]
У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області зазначають, що фізичні особи (громадяни) несуть відповідальність за своєчасне та повне погашення нарахованого узгодженого грошового зобов’язання. Якщо […]
У березні подорожчали 81% соціальних продуктів. Щоправда порівняно з лютим дешевшими стали більшість овочів борщового набору. “Цибуля подешевшала на 7,5%, буряк – […]
За вихідні цибуля рекордно подорожчала. У гурті кілограм вітчизяної продукції продають по 22-25 грн. У роздрібних магазинах треба віддати 26-28 грн/кг. Ціни […]