За підсумками 2018/2019 маркетингового року в Україні вироблено 1,82 млн тонн цукру, що на 15% менше, ніж роком раніше, повідомив «БізнесЦензор». А експортувала Україна за 2018-ий майже 600 тис. тонн цукру. Загалом у сезоні працювали 42 цукрові заводи, які переробили 13,6 млн тонн цукрового буряку, що майже на 10% менше, ніж торік – через зменшення посівних площ та кількості вирощеної сировини, пояснюють у об’єднанні «Укрцукор». Ще однією причиною зменшення виробництва цукру стала низька якість сировини. 2018-го аграрії отримали рекордний врожай цукрового буряку, однак цукристість була мало не найнижчою: 16,47%. Лідером у виробництві цукру традиційно стала Вінницька область. На другому місці Тернопілля. Замикає трійку найбільших виробників Полтавщина. Буковина до цього переліку не потрапила, хоча всі ми пам’ятаємо, що цукрозаводи на Буковині були мало не в кожному райцентрі і в самих Чернівцях теж.
Вам також може сподобатися
Влада заявила про створення єдиного Держреєстру позичальників банків. Тим, хто звик брати кредити, а потім “забувати” про них або виплачувати не в термін, буде складно і дорого […]
Як студентові розпочати власний бізнес? Чи знаєте ви, що засновником соціальної мережі Facebook був 20-річний американський студент Марк Цукерберг? За 10 років […]
Власники платіжних карток «Родовід-банку» звертаються до редакції зі скаргами на державну фінустанову, з якої неможливо «вибити» гроші. Що ж діється у банку з такою приємною та багатообіцяючою назвою, з’ясовували кореспонденти газети.
З Чернівецького летовища вирушив перший рейс на Київ від нової компанії AirOcean. Через технічні проблеми авіакомпанія тимчасово винайняла в оренду літак Мотор-Січі. […]