За підсумками 2018/2019 маркетингового року в Україні вироблено 1,82 млн тонн цукру, що на 15% менше, ніж роком раніше, повідомив «БізнесЦензор». А експортувала Україна за 2018-ий майже 600 тис. тонн цукру. Загалом у сезоні працювали 42 цукрові заводи, які переробили 13,6 млн тонн цукрового буряку, що майже на 10% менше, ніж торік – через зменшення посівних площ та кількості вирощеної сировини, пояснюють у об’єднанні «Укрцукор». Ще однією причиною зменшення виробництва цукру стала низька якість сировини. 2018-го аграрії отримали рекордний врожай цукрового буряку, однак цукристість була мало не найнижчою: 16,47%. Лідером у виробництві цукру традиційно стала Вінницька область. На другому місці Тернопілля. Замикає трійку найбільших виробників Полтавщина. Буковина до цього переліку не потрапила, хоча всі ми пам’ятаємо, що цукрозаводи на Буковині були мало не в кожному райцентрі і в самих Чернівцях теж.
Вам також може сподобатися
Розмір пенсій і надалі залежатиме від доброї волі Кабміну Прогнози Кабміну щодо розміру пенсій у 2028 році – не більш як […]
Монетизації за результатами попереднього опалювального сезону підлягає економія електроенергії в еквіваленті вартості 150 кВт та природного газу – 100 кубометрів за умови, […]
Газотранспортна система (ГТС) України є стовідсотковою державною власністю. Це той аргумент, який дає нам можливість захищати державні інтереси у газових переговорах із Росією та Європою. Наочним прикладом цього був нещодавній масштабний газовий конфлікт
Підприємці-«єдинщики» скаржаться, що держава в особі податківців придушує бізнес незаконними методами. Податкова ж наполягає, що все законно і на користь простих громадян-споживачів.