За підсумками 2018/2019 маркетингового року в Україні вироблено 1,82 млн тонн цукру, що на 15% менше, ніж роком раніше, повідомив «БізнесЦензор». А експортувала Україна за 2018-ий майже 600 тис. тонн цукру. Загалом у сезоні працювали 42 цукрові заводи, які переробили 13,6 млн тонн цукрового буряку, що майже на 10% менше, ніж торік – через зменшення посівних площ та кількості вирощеної сировини, пояснюють у об’єднанні «Укрцукор». Ще однією причиною зменшення виробництва цукру стала низька якість сировини. 2018-го аграрії отримали рекордний врожай цукрового буряку, однак цукристість була мало не найнижчою: 16,47%. Лідером у виробництві цукру традиційно стала Вінницька область. На другому місці Тернопілля. Замикає трійку найбільших виробників Полтавщина. Буковина до цього переліку не потрапила, хоча всі ми пам’ятаємо, що цукрозаводи на Буковині були мало не в кожному райцентрі і в самих Чернівцях теж.
Вам також може сподобатися
Кандидат економічних наук, Голова комітету економістів України Андрій НОВАК отримав економічну освіту в Україні та Канаді, має практичний досвід – від роботи […]
У державі з найнижчою в Європі середньою зарплатою живе кожен другий європейський мільярдер. 10 сімей цієї держави мають річний дохід, порівнюваний з […]
За даними статистики, на кінець 2018 року, якщо порівнювати з роком раніше, помічається прогрес у промисловості, агросекторі й будівництві. Зарплати у цих […]
Ледь виникають економічні труднощі, як держава перш за все живиться саме від населення, збільшуючи чинні чи вводячі нові податки. Казочка не без натяку?