За підсумками 2018/2019 маркетингового року в Україні вироблено 1,82 млн тонн цукру, що на 15% менше, ніж роком раніше, повідомив «БізнесЦензор». А експортувала Україна за 2018-ий майже 600 тис. тонн цукру. Загалом у сезоні працювали 42 цукрові заводи, які переробили 13,6 млн тонн цукрового буряку, що майже на 10% менше, ніж торік – через зменшення посівних площ та кількості вирощеної сировини, пояснюють у об’єднанні «Укрцукор». Ще однією причиною зменшення виробництва цукру стала низька якість сировини. 2018-го аграрії отримали рекордний врожай цукрового буряку, однак цукристість була мало не найнижчою: 16,47%. Лідером у виробництві цукру традиційно стала Вінницька область. На другому місці Тернопілля. Замикає трійку найбільших виробників Полтавщина. Буковина до цього переліку не потрапила, хоча всі ми пам’ятаємо, що цукрозаводи на Буковині були мало не в кожному райцентрі і в самих Чернівцях теж.
Вам також може сподобатися
Державне підприємство “Укрспирт” буде експортувати горілку власної торгової марки в Німеччину. Про це в ході робочої зустрічі домовилися керівник підприємства Юрій Лучечко […]
Валерій Кирилович ЄВДОКИМЕНКО. Цю людину, мабуть, знає кожний чернівчанин, кому за 40, як «залізного» першого секретаря міському партії, під орудою якого в місті будувалися фабрики-заводи, дороги, школи, лікарні; а інші, за новітніх часів, – як першого віце-губернатора Буковини, академіка-економіста. Він завжди відрізнявся відвертістю та певною різкістю висловлювань і оцінок
Кабінетом Міністрів України 26 червня 2019 року прийнято постанову №543 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», згідно з якою […]
Тарілка борщу за місяць при купівлі складових у супермаркеті додала 18,4%, а на ринку – 16,0%. Чому? Аналітична служба консалтингової компанії «Dykun» […]