За підсумками 2018/2019 маркетингового року в Україні вироблено 1,82 млн тонн цукру, що на 15% менше, ніж роком раніше, повідомив «БізнесЦензор». А експортувала Україна за 2018-ий майже 600 тис. тонн цукру. Загалом у сезоні працювали 42 цукрові заводи, які переробили 13,6 млн тонн цукрового буряку, що майже на 10% менше, ніж торік – через зменшення посівних площ та кількості вирощеної сировини, пояснюють у об’єднанні «Укрцукор». Ще однією причиною зменшення виробництва цукру стала низька якість сировини. 2018-го аграрії отримали рекордний врожай цукрового буряку, однак цукристість була мало не найнижчою: 16,47%. Лідером у виробництві цукру традиційно стала Вінницька область. На другому місці Тернопілля. Замикає трійку найбільших виробників Полтавщина. Буковина до цього переліку не потрапила, хоча всі ми пам’ятаємо, що цукрозаводи на Буковині були мало не в кожному райцентрі і в самих Чернівцях теж.
Вам також може сподобатися
«Риболовний форелевий завод «Лопушино», що на Буковині, – єдине підприємство в Україні державної власності, яке вирощує лососеві види риб. І саме їхнім […]
…Правопорушник використав традиційну схему видурювання грошей: зателефонував до жінки на мобільний телефон та представився працівником банку. Відтак отримавши незаконно персональні дані її […]
Чому внутрішньо переміщені особи не надто охоче офіційно влаштовуються на роботу в регіонах, де оселилися – з’ясовував Парламент.ua. Попри те, що в […]
Інформація для громадян, які переміщуються через митний кордон України. Державна фіскальна служба України просить взяти до уваги інформацію щодо особливостей переміщення валюти […]