Буковина: влада – про свої здобутки

Пресконференція начальника Чернівецької обласної військової адміністрації (ОВА) Сергія Осачука відбулася в університетському парку. І це вже перший позитив. Принаймні, для її учасників – подихали свіжим повітрям.

Середньої довжини спіч губернатора зводився до того, що зроблено для перемоги в Чернівецькій області в умовах війни. Стосовно проблем – говоритимемо окремо. Про досягнення ж повідомляти і приємніше, і легше.

Отже, за словами губернатора, Чернівецька область одна з перших виконала урядову програму релокації підприємств. Майже сто підприємств розмістилися на теренах краю і почали діяти. Окрім того, буковинці прийняли та розмістили в себе 103 тисячі українців, з яких 34 тисячі – діти.  Невдовзі для них розпочнуть будувати містечко. А ще керівник області повідомив, що понад тисячу внутрішньо переміщених, які є військовозобов’язаними, пішли до війська.

Особливо губернатор наголосив на єдності суспільства, постійній комунікації з Президентом, відзначив армію волонтерів, яка налагодила порушений логістичний ланцюжок і зауважив, що митниця фіксувала та фіксує всі гуманітарні вантажі, які перетинають кордон, та підкреслив, що переважно  гумвантажі приймають волонтерські штаби. Натомість ОВА на «Олімпію» отримала тільки 15 % з уього, що прибуло. Решта   85 % – волонтерські.

Розповів С. Осачук і про те, що він постійно спілкується з німецькою, австрійською, люксембурзькою та швейцарською пресою, зрозуміло, німецькою мовою. І саме таким чином «живим голосом розповідаю світові про реалії війни», – сказав очільник.

Вл. інф

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *