Аудит: на 2,2 млн грн порушень в Управлінні соцзахисту Вижницької РДА

Фахівці управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області виявили в Управлінні соцзахисту населення Вижницької РДА за період від 1 січня 2014-го до 31 жовтня 2017-го порушення на загальну суму 2,2 млн грн.

Скажімо 431 особа отримувала компенсації за догляд за інвалідами та перестарілими, фактично перебуваючи за кордоном, тобто такого догляду не здійснюючи. Як наслідок, окрім виплачених компенсацій, органами ПФУ зайво зараховані єдині внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на суму 1,4 млн грн.

Через недостовірну інформацію про отримані доходи та майновий стан громадянам зайво призначені субсидії та виплачена держдопомога малозабезпеченим сім’ям на суму понад 615 тис. грн. Виявлене безпідставне надання пільг з оплати комунальних послуг 8 особам, які на час виходу на пенсію не працювали на посадах педагогічних та медичних працівників. Це вартувало понад 95 тис. грн.

Матеріали ревізії передані до Управління захисту економіки в Чернівецькій області. Про результати ревізії поінформовано Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області, прокуратуру Чернівецької області та Кіцманську місцеву прокуратуру.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *